Benedek Tibor fia egy az egyben az édesapja: Benedek Miklós szerint döbbenetes köztük a hasonlóság

Benedek Miklós szerint a fia elvesztése után a lelke már soha nem lesz jól, csak a tehetetlenség és a hiány marad, az űr, amit Benedek Tibor hagyott maga után.

benedek-miklos-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Benedek Miklós az elmúlt két évben visszavonultan élt a világjárvány miatt. 75 évesen ugyan kevesebbet látható színpadon, mint a pandémia előtt, de még mindig ugyanúgy érdekli a szakma, mint évtizedekkel ezelőtt, csak már nehezebben csinálja.

„Már fáj ez, fáj az, úgy kelek fel, hogy sokáig kell treníroznom magamat. Sokáig tart, mire lelkileg egyben vagyok, és keveset játszom” - mesélte Kadarkai Endre Szavakon túl című műsorában, ahol arról is beszélt, hogyan éli meg, hogy elsőszülött gyermeke 47 évesen elhunyt. 

Benedek Tibor fiáról és unokájáról mesélt 

- A lelkem soha nem lesz jobban. Nincs jól, dolgozik nagyon. Soha nem gondoltam volna, hogy ez megtörténik. Soha! De megtörtént, és ezzel tovább kell élni, ott vannak az unokáim, a szakmám, a nejem - mondta a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező, aki 2020. június 18-án veszítette el idősebbik fiát, Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok vízilabdázót, aki a férfivízilabda-válogatott szövetségi kapitánya is volt.

benedek-miklos
Fotó: YouTube/Szavakon túl

Benedek Miklós szerint egy ilyen veszteség után az marad az embernek, ami nincs: az űr. Nem talál magyarázatot, tehetetlen. 

- Van egy képem az unokámról. Most nyolcadikos az általános iskolában, de magasságban engem is túltesz, sőt az anyján is, és egy az egyben a Tibor. Ugyanúgy vízilabdázik, ugyanúgy imádja a vízilabdát, ugyanaz a köpeny van rajta, ugyanaz a haja, ugyanaz a mosolya, ugyanaz a komolyság van a szemében…

Benedek Tibor vízilabdázó, a londoni nyári olimpiai játékokra utazó magyar csapat tagjaként 2012 júliusában.
Benedek Tibor vízilabdázó, a londoni nyári olimpiai játékokra utazó magyar csapat tagjaként 2012 júliusában.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

- Döbbenetesen egy az egyben! Néha ezt szoktam megnézni. Ez megmaradt, hála istennek! De ez nagyon nagy űr.  

A cikk az ajánló után folytatódik

Benedek Miklós a fia, Tibor és a közte lévő hasonlóságról is beszélt a Klubrádión és a YouTube-on is hallható műsorban: mindketten nagyon komolyan vették a szakmájukat, így amikor a színész a színművészeti tanára volt, mindent ennek rendelt alá: lemondott rádiójátékot és családi összejövetelt is, ha arra volt szükség. Ezek után bántónak találta, ahogy megváltak tőle, ma viszont már úgy érzi, valóban nincs arra a tudásra szükség, amit ő tanítani tudna. 

- Az én fiam is életét és vérét adta a saját szakmájában, és amikor nem sikerült a válogatottsági munkája, akkor sokan megkérdőjelezték, azt mondták, nem ért hozzá. (Benedek Tibor 2013 és 2016 között a férfivízilabda-válogatott szövetségi kapitánya volt - a szerk.) Én nem értek semmit a szövetségi kapitánysághoz, csak az ő arcát látom magam előtt, de valószínűleg szintén nagyon meg lett bántva.

- Azt tudom, hogy az életét és vérét adta az egész szakmáért, ami akkor a vízilabdát jelentette. Mi mind a ketten életünket és vérünket adjuk a szakmánkért, és ha ilyenbe szólnak bele, akkor az valóban kicsit bántó, érzékenyen érinti az embert. Én akkor érzékeny voltam erre, mert az életemet tettem oda, és mindent lemondtam, tévé- és rádiófelvételt is, csakis ezzel foglalkoztam minden délután, amikor nekem ezzel dolgom volt, ott voltam. 

Epres Panni ezért nem mutatja meg gyerekeit

Epres Panni és Benedek Tibor 2003 óta alkottak harmonikus, boldog párt. 2010-ben házasodtak össze, az esküvőn már két közös gyermekük, a 2007-ben született Mór és a 2009 augusztusában világra jött Barka is jelen volt. Néhai férjével közösen határozott úgy, hogy gyermekeikkel nem szerepelnek: nem mutatják meg őket a televízióban, újságokban vagy reklámokban és az Instagramon sem. 

Ezt is szeretjük