A 2008-as Megasztár szexi énekesnője volt: utána takarítónőként dolgozott külföldön

Bencsik Tamara tíz évvel ezelőtt költözött Németországba, ahol számos hullámvölgyet megélt.

bencsik-tamara-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bencsik Tamara 15 éve tűnt fel a Megasztárban: a 2008-as, negyedik évadban az ötödik helyen végzett a TV2 tehetségkutatójában. 

Tíz évvel ezelőtt a rivaldafényt a bizonytalan külföldi életre cserélte, Németországban jócskán érték hullámvölgyek. A közelmúltban költözött haza. 

Bencsik Tamara takarítónő volt

Édesanyja elvesztése után a szakmában sem igazán érezte itthon a helyét, nem kapta meg azt az elismerést, amire vágyott. Bencsik Tamara számára Németországban sem volt egyszerű az élet, külföldön sincs kolbászból a kerítés. Meg kellett küzdenie előítéletekkel, magánnyal, többszörös becsapásokkal.

bencsik-tamara
Fotó: Spirit FM

- Borzasztó nehéz volt az első évünk. Kevés pénzünk volt, nem beszéltük a nyelvet, és sokszor megalázó helyzetbe kerültünk. Nem szégyellem:

takarítói munkát vállaltam egy szállodában, ahol bár elégedettek voltak velem, mégsem fizették ki a megbeszélt összeget.

- Úgy éreztem, nagyon lenézik a bevándorlókat. Persze később, amikor már szép ruhában, nagy színpadokon énekeltem, alig várták, hogy a közelemben lehessenek… - mesélte a #nofilter-Nők, filter nélkül Köböl Anitával című műsor vendégeként.

A cikk az ajánló után folytatódik

Nem adta fel, ahogy azt az álmát sem, hogy énekeljen. Ma már úgy érzi, szakmailag a helyén van. 

- Szerencsére kint megismerkedtem egy lánnyal, aki sokat segített nekünk a mindennapi hivatalos ügyek intézésében. Egyszer hívott, hogy benevezett egy pláza énekversenyére. Határtalan volt az örömöm! Főként, miután elénekeltem a dalt, és állva tapsolt a közönség. Három nap múlva hívott a kísérőzenekar vezetője, hogy lenne-e kedvem csatlakozni hozzájuk - mondta a Spirit FM-en.

Bencsik Tamara az évek során komoly nemzetközi karriert épített fel, már három zenekarral dolgozik, bejárta egész Európát. Volt olyan hónap, amikor 24 helyen léptek fel, de idővel hazavágyott.

- Elégedettnek érzem magam, úgy gondolom, hogy szakmailag a helyemen vagyok. Viszont nagyon hiányzott Magyarország, egyre erősebben húzott a szívem, ezért a párommal úgy döntöttünk, hogy hazajövünk. Itthon is szerencsét próbálunk, de a külföldi karriert nem adtam fel, hiszen ma nincs áthidalhatatlan távolság. Amikor fellépés van, akkor repülőre szállok, és megyek énekelni.

Oláh Ibolya 2023-ban

Oláh Ibolya akkor vált a semmiből országosan ismertté, mikor bekerült a Megasztár legelső évadába. A 2003 októberében indult és 2004 áprilisában véget ért tehetségkutatóban a második helyen végzett, a TV2 produkcióját Tóth Vera nyerte. Idén láthattuk a Csináljuk a fesztivált! című műsorban a Dunán, és szerepel az idei Sztárban Sztár versenyzői között. 

Cover-fotó: VIASAT3/Laki Márton

Ezt is szeretjük