Bata Éva: „Flóra születésével minden tökéletesen a helyére került”
Bata Éva és Bereczki Zoltán megosztják a gyerekneveléssel járó feladatokat, a színésznő szerint így van minden egyensúlyban.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bata Éva és Bereczki Zoltán közös gyermeke augusztusban jött a világra, a pár titokban össze is házasodott. Apás szülés volt, a színész jelen volt Flóra világrajövetelénél, és azóta is kiveszi a részét a baba körüli és az otthoni teendőkből. 

A színésznő a Nők Lapjának azt nyilatkozta, egy jól működő rendszerben így van minden egyensúlyban, az őket körülvevő barátoknál is ezt látja: ha ketten vállalnak gyereket, akkor a nevelés is mind a két fél feladata. 

Bata Éva babája

Bata Éva a Vígszínházban eltöltött évek után szabadúszóként lépett színpadra, főszerepet játszott a 2018-as BÚÉK című romantikus vígjátékban, a tévénézők pedig A mi kis falunk Tecájaként ismerik. Nem tagadja, annak ellenére, hogy a közös gyermeket Bereczki Zoltánnal tervezték, és nagyon várták, amikor kiderült, hogy várandós, kétségbeesett, mi lesz az életével, kettejükkel, majd gyorsan lenyugodott, és elkezdett örülni. 

- És miután Flóra megszületett, úgy éreztem, minden tökéletesen a helyére került. Mintha mindig is velünk lett volna. És ettől valahogy olyan könnyű volt a további időszak. Nyilván akadtak nehézségek, de az óriási összeomlások elkerültek, és a szülés utáni depressziót is alig érzékeltem - osztotta meg a hetilappal. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Flóráról annyit mondott, hogy csodálatos baba, nagyon jó fej, és kifejezetten nyugodt. Régóta tervezte, hogy gyereke legyen, várt rá, és szerinte jókor érkezett. 

- Jól választotta ki az időpontot, mert már nem érzem azt, hogy azonnal vissza kéne mennem a színpadra, hogy lemaradok valamiről. Miközben látom, hogy sorra jönnek a kolléganőim bemutatói, azt gondolom, nekem most éppen jó, hogy kicsit kijjebb kerültem saját magam fókuszából. (...)

Bata Éva a BÚÉK című film díszbemutatóján 2018 decemberében.
Bata Éva a BÚÉK című film díszbemutatóján 2018 decemberében.
Fotó: Femina/Rátkai Márk

- Alig telik el egy egyedül töltött óra, és már azt nézem, mikor jönnek vissza a sétából, mi történt, hol voltak… Közben tudatosan vigyázunk rá, hogy maradjon elég idő kettőnkre is, Zolival. Órák, félórák, egy film, egy vacsora… Szerencsére a nagymamák tudnak segíteni. 

Egyelőre azt tervezik, hogy az első év csak a babáé, de semmi nincs kőbe vésve, mert lehet, két hónap múlva úgy érzi, megőrül, ha nem állhat színpadra. 

Bereczki Zoltán és anyukája

Anya és fia között szoros a kötelék, és nemcsak a mosolyuk hasonlít, az is közös bennük, hogy mindketten sportosak: a színész többször is posztolt közös fotót a teniszpályáról, ahol nemegyszer kikapott az édesanyjától. A színész a kitartását, szorgalmát, érzékenységét az édesanyjától örökölte. 

Ezt is szeretjük