Básti Juli a 100. előadáson felejtette el a szövegét
Básti Julinak az Übü király jubileumi előadásán kapcsolt ki pár pillanatra a memóriája.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Básti Juli tavaly nyáron töltötte be a hatvanadik életévét. Ez az évszám nem viselte meg a Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas magyar színésznőt, a kerek ötvenet rosszabb volt megélnie, mesélte az RTL Klub Portré című műsorában. Az életét kereknek érzi: boldog házasságban él második férje, Puskás Tamás oldalán, három felnőtt fiú büszke édesanyja, a Centrál Színházban pedig remek szerepeket kapott, és játszik a mai napig - mindezt remek kollégákkal. 

A leépüléstől nem tart, mert a színház és a szövegtanulás frissen tartja az elméjét. Olyan eset, amikor a színpadon nem jutott eszébe a szöveg, fiatalabb korában fordult elő vele, de akkor is pillanatokon belül megoldotta a helyzetet.

- Akkor még egész fiatal voltam, még azt sem mondhattam, hogy már hülyülök. A Katona József Színházban az Übü királynak a századik előadásán teljes kihagyás volt. Tudtam, hol tartok a darabban, de azon kívül semmi. Állítólag három másodperc telt el, és akkor eszembe jutott a szöveg. Ennyi idő a színpadon egy fél élet. Aztán valahogy eszembe jutott. Talán megismételtem a mozdulatot, a virsliharapás közben történt. Korábban soha nem felejtettem el szöveget. Én bízom, és hiszek abban, hogy, ha az ember használja az agyát, memorizál, szöveget tanul, akkor csak később ér el minket a szellemi leépülés - árulta el Barabás Évinek. 

basti-juli-portre2
Fotó: RTL Klub/Portré

Básti Juli született színésznő, aki egy magánéleti tragédia után is színpadra állt.

- Akkor is az jutott eszembe, jól kell, hogy menjen az előadás. Amikor az anyám meghalt, az borzalmas fájdalom és szörnyű sokk volt, és nagyon váratlanul ment el. Másnap kabarét kellett játszanom, és végig az ő hangját hallottam, de közben azt gondoltam, hogy ezt félre kell tenni, mert ott ül a közönség, akiknek semmi közük az én bajomhoz. Ez katasztrófa, valahogy mégis így van - osztotta meg a Porté nézőivel.

Ezt is szeretjük