Teniszezőből lett az ország népszerű színésznője - Már külföldön is felismerik
Lovas Rozi színésznővel már Ausztriában is fotózkodni akartak.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A mi kis falunk című sorozat 2017 februárjában indult az RTL Klubon. A szituációs komédiából eddig két évadot forgattak le, de, mivel jók a nézettségi adatai a sorozatnak, várhatóan berendelik majd a harmadik évadot is. Az Erika karakterét játszó színésznő, Lovas Rozi is sokak szívébe belopta magát, pedig a 31 éves sztár nem is a színészi pályán indult el legelőször, erről Barabás Évinek vallott az RTL Klub Portré című műsorában.

Rozi nagyon jó tanuló volt, igazi mintagyerek. Rendszeresen teniszezett, egész fiatalon, öt-hat éves korában ment először a pályára, sőt, még versenyekre is eljárt.

- Viszonylag jól ment, elég hamar elkezdtem versenyezni, és volt bennem potenciál. Azt mondták, hogy tehetséges vagyok, és én is szerettem csinálni - mesélte a színésznő, aki több teniszmeccset is megnyert, és úgy tűnt, hogy elindult egy úton. Azonban 14-15 éves korában rájött arra, hogy nem bírja a versenyzéssel járó stresszt.

lovas rozi 2.png
Fotó: RTL Klub/Portré

Később kezdett el vonzódni a színházhoz, azonban először az ELTE-re ment, ahol olaszt és filmelméletet tanult. Édesapja kevésbé támogatta a színészi karrierjét, emellett magában sem volt biztos, hogy tényleg menne neki a színészet. Végül bátorságot vett magán, és 2007-ben sikerült felvételt nyernie a Kaposvári Egyetem színművész szakára.

Lovas Rozi a POSZT-on kétszer is elnyerte a legjobb harminc év alatti színésznő díját, egyszer 2013-ban, majd 2014-ben. A színikritikusok a legígéretesebb pályakezdő díját is neki ítélték négy évvel ezelőtt, ezeken kívül egy Junior Prima-díjat is bezsebelt. Jelenleg a Radnóti Színház társulatának tagja. A kritikusok szerint nagyon tehetséges színésznő, aki ígéretes jövő elé néz, ennek ellenére rengetegszer kételkedik magában. Ráadásul a színészet pont egy olyan szakma, ahol sosem derül ki egyértelműen az embernek, hogy jó-e a munkájában, vagy sem. Azt azonban hangsúlyozta, hogy minden apró szerepnél maximálisan belead apait-anyait. A kitartását és maximalizmusát egyébként a sportnak köszönheti.

Elmondta, egyáltalán nem számítottak A mi kis falunk népszerűségére. Bár a szakmai közegből kap hideget és meleget is a szituációs komédia, az emberek nagy szeretettel viszonyulnak a sorozathoz. Így rövid idő alatt nagy népszerűségre tehetett szert a színésznő, a múltkor már Ausztriában is felismerték.

- Most voltunk síelni, és Lachtalban egy magyar család odajött: "Rozi, ne haragudj, csinálhatunk egy képet? Nagyon szeretjük a sorozatot." Írnak is az emberek, meg látom, amikor felismernek. Azt hiszem, hogy az ország nagyon sok részére sikerült jó kedvet csempészni ezzel a sorozattal, és látszik, hogy megtalálta a közegét - számolt be a tapasztalatairól.

Így festett régen Eszenyi Enikő

Eszenyi Enikő a magyar színházi élet egyik kiemelkedő alakja. Számos díjat elnyert, emellett 2009 óta a Vígszínház igazgatója. A színésznő fiatalkorában nagyon gyönyörű volt, erről te magad is meggyőződhetsz, ha megnézed képes összeállításunkat.

Ezt is szeretjük