A Barátok közt két főszereplője nem forgat a stábbal – Megváltak tőlük egy időre
Várkonyi Andrástól és Szilágyi Zsuzsától ideiglenesen búcsút vettek a Barátok közt készítői.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A koronavírus miatt márciustól közel másfél hónapig szünetelt a Barátok közt forgatása, majd szigorú óvintézkedések mellett április 27-én ismét elindultak a munkafolyamatok. 

Mától láthatják a nézők az RTL Klub sorozatának azon epizódjait, amelyeket a vírushelyzet alatt forgattak. Bár a munkafolyamatok a szabályok betartásával sikeresen zajlanak, két főszereplő sorsát mégis drasztikusan befolyásolta a járvány: Vili bácsi és Bözsi mama karaktere a járványhelyzet áldozata lett.

Várkonyi András és Szilágyi Zsuzsa nem forgat újra

- Óriási erőfeszítéseket kellett tennünk annak érdekében, hogy minden színész és a teljes stáb biztonságban érezhesse magát. Új munkamenetet dolgoztunk ki, a forgatókönyvek azon részeit átírtuk, melyben fizikai érintkezések - ölelkezések, puszilkodások - voltak, ezeket jelentősen lecsökkentettük, átalakítottuk. Büszke vagyok a csapatra, hiszen kivétel nélkül mindenki betartotta a közös érdekeinket szolgáló szabályokat, még ha ezek miatt hosszabb időt vettek igénybe a forgatások. 

varkonyi-andras-szilagyi-zsuzsa-batch
Fotó: RTL Klub/Barátok közt

- Sorsfordító döntéseket is meg kellett hozni: a Vili bácsit alakító Várkonyi Andrástól és a Bözsi mama szerepét játszó Szilágyi Zsuzsától ideiglenesen búcsút vettünk. Mivel mindketten veszélyeztetett korúak, és krónikus betegségeik vannak, ezért az egészségük és biztonságuk érdekében nem kockáztathattunk; egy időre megváltunk tőlük - mondta Ondruss Ilona, a Barátok közt producere.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szilágyi Zsuzsa 67 éves, Várkonyi András júliusban lesz 71. Utóbbit 2013-ban egy időre nélkülözniük kellett a nézőknek, mert műteni kellett a szívét.  

Várkonyi András és Szilágyi Zsuzsa a Barátok közt forgatásán idén januárban
Várkonyi András és Szilágyi Zsuzsa a Barátok közt forgatásán idén januárban
Fotó: Facebook/Barátok közt

A két ikonikus főszereplő azonban nem marad ki teljes mértékben a Barátok közt történeteiből, Vili bácsi és Bözsi mama alkalmanként telefonon, videochaten bejelentkezik, és próbál a távolból is rendet tartani a családban. Bözsi mama persze semmit nem bíz a véletlenre: maga helyett a Kertész-lakásba küldi Tündét, a lányát, hogy "helyettesítse" őt. 

A Barátok közt egykori szereplőinek gyönyörű lányai

Deutsch Anita és Kinizsi Ottó a Barátok közt forgatása alatt szerettek egymásba. Míg Deutsch Anita 2001-től 2007-ig alakította Szilágyi Andreát a sorozatban, addig Kinizsi Ottó Balassa Imre karakterét öltötte magára 1998-tól 2010-ig. 2004-ben házasodtak össze, és két gyermekük született. Képes összeállításunkban nemcsak az ő lányaikat nézheted meg, hanem a Barátok közt több jelenlegi és egykori szereplőinek felnőtt vagy éppen kamasz lányait is.

Ezt is szeretjük