20 év után tért vissza a Barátok köztbe - A színésznő így megváltozott
Rácz Rita dr. Balogh Nóra nővérét, Rozit alakítja az RTL Klub sorozatában.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Rácz Ritát kereken húsz évvel ezelőtt, 2000-ben ismerték meg a Barátok közt nézői: a színésznő alakította a Varga Izabella által játszott dr. Balogh Nóra nővérét, Rozit. 

2002-ben is feltűnt az RTL Klub napi sorozatában, múlt pénteken pedig ismét visszatért a Mátyás király térre. 

20 év után újra a barátok köztben

Amikor Rácz Rita debütált a Barátok köztben, hasonló helyzetben volt, mint az általa alakított Rozi: a zeneművészetire járt, amikor egy bécsi zeneakadémista lányt játszott. A Magyar Állami Operaház magánénekese most egy alkoholista, lecsúszott anyát formál meg. 

racz-rita-baratok-kozt
Fotó: RTL Klub/Barátok közt

- Egy főszereplő, Iza családtagjának lenni nagy öröm volt, nagyon más volt ez, mint egy színházi munka. Az akkori karakterem egyébként nem tért el a régi énemtől, hiszen egy bécsi zeneakadémista lányt kellett játszanom, és éppen a zeneművészetire jártam. Most viszont más volt a helyzet, hiszen amellett, hogy Rozinak már van egy húszéves lánya, időközben alkoholista lett - árulta el a Blikknek

racz-rita-baratok-kozt-2020
Fotó: RTL Klub/Barátok közt

A gyönyörű operaénekesnő ezúttal nem kapott sminket, sőt, elmaszkírozták, és kócos frizurát kapott. A történet szerint lányával együtt megpróbálja kihasználni testvérét, Nórát, akitől pénzt remél.  

Rácz Rita a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán végzett magánének szakon, és még a diplomaszerzés évében részt vett Marton Éva mesterkurzusán. Ajánlásával felvették a Budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem opera szakára, 2008-ban végzett Marton Éva és Kovalik Balázs növendékeként. 2010-ben neki ítélték az Operaház fiatal tehetségeinek járó Juventus-díjat, és az országos Junior Prima díj magyar zeneművészet kategóriájának győztese lett. 

racz-rita-most

Első operaszerepét, Mozart Figaro házasságának Barbarináját még a főiskolai évek alatt énekelte a Szegedi Nemzeti Színházban. A 2008/2009-es évadtól kezdődően a Magyar Állami Operaház ösztöndíjasa volt, ahol Ránki György Pomádé király új ruhájának Dzsufijaként mutatkozott be. A Gyulai Várszínházban, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, a Debreceni Csokonai Színházban, a Szegedi Szabadtéri Játékokon vagy a Miskolci Nemzetközi Operafesztiválon is nagy sikert aratott. 

Magyar sztárok, akik a vidéki életet választották

Akik nézték a Barátok köztöt 1998-as indulásakor, azok számára bizonyára nem ismeretlen Csapó Virág neve. A színésznő a sorozatban Novák László első feleségét alakította. A szőke színésznő évtizedekig a kaposvári színház társulatának tagja volt, ám 2014-ben egy Kecskemét környéki tanyára költözött családjával. 

Képes összeállításunkban mutatunk még néhány hazai sztárt, akik Csapó Virághoz hasonlóan maguk mögött hagyták a fővárosi életet, és inkább egy tanyára költöztek, vagy a csendes, vidéki életet választották.

Ezt is szeretjük