A Barátok közt gyönyörű színésznője volt, most ápolónő - Ezeket tanácsolja a koronavírus idején
Németh Franciska színésznő volt, majd kommunikációs szakember és végül ápolónő lett.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Németh Franciskát a Barátok közt egyik szereplőjeként ismerte meg a nagyközönség. 19 évesen több mint egy évig alakította Szentmihályi Gyuri (Gyetván Csaba) menyasszonyát, majd feleségét, Varga Petra szerepét. A házaspár a forgatókönyv szerint 2005-ben Olaszországba költözött. 

Ma már a Szent János Kórház Gyermeksebészeti és Traumatológiai Osztályának ápolónője. A koronavírus miatt meghozott óvintézkedések idején ő is otthon tartózkodik kisfiával. 

Németh Franciska ma márápolónő

Németh Franciska a Barátok közt után modellként, PR- és kommunikációs szakemberként és sportmenedzserként is dolgozott, hat évvel ezelőtt viszont úgy érezte, 29 évesen elért a kommunikációs szakmában mindent, amit szeretett volna, ezért váltania kell. Fizikai tüneteiből - rendszeres orrvérzés, fejfájás - is arra következtetett, nincs a helyén. 

nemeth-franciska-baratok-kozt
Fotó: RTL Klub/Fókusz, RTL Klub/Barátok közt

Új hivatást választott, ma már ápolónőként dolgozik a Szent János Kórház Gyermeksebészeti és Traumatológiai Osztályán. Egyik alapítója a gyermeksos.hu weboldalnak is, ahol a gyermekbetegségeket gyűjtötték össze. Az RTL Klub Cápák között című műsorában is szerepelt 2019-ben. 2020 az ápolók és a szülésznők éve, ezért az Egészségügyi Világszervezet, a WHO minden országból megszólaltat olyanokat, akik e szerint a hivatás szerint élnek. A magyarok közül Németh Franciska kapta a lehetőséget

A cikk az ajánló után folytatódik

A koronavírus miatt kialakult helyzetben a jelenleg karanténkórháznak kinevezett Kútvölgyiben sok orvos és ápoló dolgozik önkéntes alapon - mesélte a Mandinernek.

- Olyan, vezető tisztségben lévő orvosok visznek önként műszakot a karanténkórházban, akik egyébként sem arról híresek, hogy ne volna elég feladatuk. A ma már betegágy mellett nem aktív egyetemi tanárom is önkéntesnek állt, és erre hív mást is - mondta a lapnak. 

nemeth-franciska
Fotó: RTL Klub/Fókusz

Németh Franciska szerint jó döntés volt az iskolabezárás, a látogatási tilalmak, a rendezvénykorlátozások és digitális oktatásra való átállás. 

- A környező országokat látva határozottan kijelenthetjük, hogy a koronavírus ellen

az egyetlen hatékony védekezés, ha mindenki magára zárja az ajtót egy jó pár hétre.

Úgy véli, míg a kórházi dolgozók emberfeletti munkát végeznek, sokan nem értették meg, mennyire fontos, hogy ha tehetik, maradjanak otthon. Sokan váratlan vakációnak tekintik a rendkívüli állapotot, ahogy Olaszországban is, ahol néhány napon belül rohamosan megugrott a koronavírussal fertőzöttek száma, és a március 18-i adatok szerint közel háromezren meghaltak.  

- Amíg tele a Normafa, a gyorséttermek és a játszóterek, és a "páran összejövünk, abból baj nem lehet, végre ráérünk" hozzáállása dominál,

ha nem vagyunk képesek tanulni az olaszok kárából, akkor szomorú vége lesz.

Varga Izabella nagyobbik lánya

Varga Iza nagyobbik lánya, Anna igazi szépség. Fotóin úgy néz ki, mintha egy divatlapból lépett volna ki. A 18 éves lány tavaly és tavalyelőtt is szerepelt a Barátok köztben, az édesanyja által alakított Balogh Nóra fiatalkori énjét játszotta. 

Ezt is szeretjük