A magyar humorista Cicciolina miatt hagyta faképnél leendő feleségét: Bálint Ferenc vallomása
Bálint Ferenc, a Showder Klub és a Dumaszínház humoristája 12 év után megnősült. Zsuzsával az első találkozás furcsán indult – erről is ír új könyvében.

baloint-ferenc-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bálint Ferenc a Szomszédnéni Produkciós Iroda humortársulat tagja, a Dumaszínház és a Showder Klub fellépője, aki 2014-ben kapott Karinthy-gyűrűt. Második kötete, a Boldogságtól ordítani - A 100 legszebb veszekedés a kezdetektől napjainkig a házasságkötése előtti 24 óráról szól, miközben vissza-visszaugrik a múltba is. 

A feleségével való megismerkedéséről is beszámol: egyáltalán nem úgy alakult, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. 

Bálint Ferenc és Cicciolina

Azon a sorsdöntő vasárnapon, amikor először találkozott Zsuzsával egy kolozsvári kávéházban, épp egy rádiós felvételre sietett, csak a munka és az interjú járt a fejében. Szinte észre se vette a nőt, amikor az egy közös ismerősükkel belépett az ajtón, és csak egy kívülálló számára nagyon furcsa mondatot tudott kinyögni, aztán elviharzott a stúdióba. 

- Fel kell hívnom Cicciolinát telefonon – mondtam neki a világ legtermészetesebb hangján. 

Bálint Ferenc igazat mondott, akkoriban a helyi közszolgálati rádiónak dolgozott, és vicces, telefonos interjúkat készített: néhány átlagos kérdés után, amikor a beszélgetés alanyai épp kezdtek feloldódni, irreleváns dolgokat kért rajtuk számon. 

balint-ferenc2
Fotó: Merjás Georgij

"A csellófesztivál főszerevezőjétől megkérdeztem, hogy mikor hívják meg fellépni a Hip Hop Boyzt, azt art mozistól, hogy miért nem vetítik a Karate Kidet… Lényegében minden beszélgetés arra ment ki, hogy ők magyarázkodjanak, én pedig megpróbáltam megértő lenni. (…)

A magabiztosságomat arra alapoztam, hogy csak nem fogják lehülyézni élő, egyenes adásban a közszolgálati rádió riporterét… Nem is történt ilyen. Éveken át cseszegethettem szabadon és büntetlenül a transzszilván préri közszereplőit, mígnem egy nap valaki elküldte nekem Staller Ilona e-mail címét. Billentyűzetet ragadtam, és megkérdeztem tőle, hogy mit szólna egy telefonos interjúhoz. A legnagyobb meglepetésemre igent mondott."

A cikk az ajánló után folytatódik

Azon a bizonyos vasárnapon az egykori pornószínésznő, Cicciolina valóban felvette a telefont milánói otthonában, de hamar kiderült, elfelejtette, hogy aznapra beszélték meg a rövid interjút, mert éppen egy partit adott. 

"- Bocsi, de most nem jó. Tele vagyok emberekkel. 

Miután bontotta a vonalat, még hosszú percekig hahotáztunk a stúdióban."

a-boldogsagtol-orditani

A következő hét már nem volt ennyire vicces, rengeteg felháborodott levél érkezett a rádió címére azzal, mekkora szégyen volt a rövid beszélgetés Cicciolinával, nem ezért hallgatják az adót. Az azonban biztos, hogy élete legrövidebb rádiós interjúja megváltoztatta az életét: visszament a kávéházba, ahol még ott találta az ismerősét és Zsuzsát. 

"Megkérdeztem, hogy csatlakozhatok-e hozzájuk. Igent mondott. Tizenkét évvel később pedig feleségül akarom venni. Ha felelőst keresnék, azt mondanám, hogy Cicciolina tehet az egészről" -  olvasható a kötetben. 

Bálint Ferenc: Boldogságtól ordítani - A 100 legszebb veszekedés a kezdetektől napjainkig
Álomgyár Kiadó
4199 forint

Mihez kezd egy humorista 24 órával az esküvője előtt? Megkönnyebbül vagy beletörődik? Esetleg veszekedni kezd? Bálint Ferenc legújabb regénye a boldogító igenekről és az elkerülhetetlen nemekről szól, de a végére még az is kiderül, hogy az emberi konfliktusok alapjáraton vicces dolgok. Egy szórakoztató olvasmány – akár esküvő előtt, közben és után is.

A Csinibaba Mancikája, Nagy Natália

1970. december 7-én látta meg a napvilágot Nagy Natália, akit az ország először a L'art pour l'art társulat Evetkéjeként ismert meg, majd a Csinibaba bombázójaként zárt a szívébe. Bár nem verte nagydobra, híres az édesapja: Nagy Bandó András Karinthy-gyűrűs humorista, előadó és író.

Cover-fotó: Merjás Georgij

Ezt is szeretjük