51 éves lett a Csinibaba szőke bombázója: Nagy Natália friss fotóján sugárzóan szép
Nagy Natáliát a Csinibaba Mancikájaként zárta a szívébe az ország, ma egy 17 éves lány édesanyjaként éli a mindennapjait.

csinibaba-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

1970. december 7-én látta meg a napvilágot Nagy Natália, akit az ország először a L'art pour l'art társulat Evetkéjeként ismert meg, majd a Csinibaba bombázójaként zárt a szívébe. Bár nem verte nagydobra, híres az édesapja: Nagy Bandó András Karinthy-gyűrűs humorista, előadó és író.

A Veres Pálné Gimnázium tanulója volt, amikor Galla Miklós meglátta egy iskolai esten. Karinthy Frigyes Így írtok ti című művéből adta elő Ninácska jelenetét, az alakítása pedig annyira felkeltette a nevettető figyelmét, hogy még aznap megkérdezte tőle, volna-e kedve csatlakozni az akkor már egy éve működő L’art pour l’art Társulathoz.

51 éves lett a Csinibaba bombázója, Nagy Natália

Volt kedve: amikor videón megmutatták neki a műsoraikat, azoknak hangulata egyből felkeltette az érdeklődését, és később is a humor műfajánál maradt. 1988 és 1997 között volt társulati tagja a formációnak, ezzel párhuzamosan 1995-ig a Galla Miklós által alapított Holló Színház tagjaként is színpadra lépett.

Nem csak színházban, filmekben is láthattuk. 2004-ben a Magyar Vándorban tűnt fel, 1998-ban pedig a Zimmer Feri Amálkájaként csalt mosolyt az arcunkra, ám a legnagyobb sikereket az 1997-ben bemutatott Csinibabával érte el, amelyben ő alakította a film butácska, szőke bombázóját, Mancikát.

Mindezeken kívül lemezeken és hangoskönyveken is hallhattuk a hangját, továbbá 2007 óta írónőként tevékenykedik. Első mesekönyve A Nap születésnapja, második alkotása pedig egy évvel később Lufimese címen jelent meg. 

Az 51 esztendős Nagy Natália 2004 óta édesanyaként éli a mindennapjait. 34 esztendősen adott életet kislányának, Hannának. Igazi aggódós anyukának tartja magát, aki a kezdetekben nem volt teljesen biztos abban, hogy alkalmas-e a szülői szerepre.

Nagy Natália és édesapja, Nagy Bandó András.
Nagy Natália és édesapja, Nagy Bandó András.
Fotó: Facebook/Nagy Natália

- Elég sokáig nem akartam gyereket, mert azt gondoltam, hogy nekem nem való, nem tudnék jó anya lenni. Szertelen és csapongó vagyok, és minden, amit a "jó szülőről" gondoltam, olvastam, belőlem hiányzik. Következetes sem tudok lenni, mert a magam életében sem vagyok az, lelkileg sem vagyok a legkiegyensúlyozottabb, "elvisznek az érzelmeim". Ez mind az ellen szólt, hogy gyereket vállaljak. Úgy gondoltam, ha már gyerekem születik, szeretném jól csinálni, de azt is gondoltam, hogy nem fog menni. Aztán amikor anya lettem, rájöttem, hogy senki nem csinálja tökéletesen, és sokszor még jól sem - ecsetelte 2020-ban Az Irodalom Magazin interjújában.

Prokopp Dóra, a Szerencsekerék háziasszonya akkor és most

Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változott Prokopp Dóra, a Szerencsekerék egykori háziasszonya az évek során. 

Cover-fotó: Budapest Film/Csinibaba

Ezt is szeretjük