Balázs Péter 80 éves lett: a Kossuth-díjas színész ilyen szép helyen lakik feleségével

Balázs Péter születésnapja előtt engedte be a kamerákat pazar budapesti családi házába. Harminc éve épült az ingatlan.

balázs-péter-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Oldalakat lehetne megtölteni azon film-, sorozat- és szinkronszerepek felsorolásával, amelyekben Balázs Pétert a szívébe zárta a hazai közönség. 

Az 1943. március 5-én született Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész többek között Louis de Funès és Danny DeVito állandó magyar hangja, de rengeteg Disney-mesében hallhattuk jellegzetes orgánumát, illetve olyan klasszikusokban is szinkronizált, mint a Micsoda nő! vagy a Harry Potter-filmek. 

Balázs Péter született

1965-ben végzett a Színház és Filmművészeti Főiskolán, friss diplomásként egyből vidékre szerződött. A Veszprémben töltött évek alatt kénytelen volt elszakadni feleségétől, Csillával - akivel 17 éves korukban kezdődött a szerelmük - négy évig éltek távkapcsolatban.

Balázs Péter és felesége budapesti otthonának polcain sorakoznak a múlt emlékei: a régi fotókkal jólesik a nosztalgia.
Balázs Péter és felesége budapesti otthonának polcain sorakoznak a múlt emlékei: a régi fotókkal jólesik a nosztalgia.
Fotó: TV2/Mokka

1970-ben lett a Vígszínház társulatának tagja: karrierje során színészként, rendezőként, a kabaré világában és színházigazgatóként is sikeres lett. Minderre nagyon büszke, ám van, ami mindennél többet ér a számára: a családja. 55 éve tartó házasságából két gyermeke született, akik négy unokával ajándékozták meg.

A cikk az ajánló után folytatódik

A tévénézők csak ritkán láthatnak bele a magánéletébe, 80. születésnapja előtt a Mokka stábját engedte be budapesti otthonába. Feleségével harminc évvel ezelőtt vásárolták az ingatlant. Csilla elárulta, nem volt egyszerű procedúra, hogy ötven felett vágtak bele az építkezésbe, mondogatták is, hogy ha azt túléli a kapcsolatuk, akkor mindent.

- Túléltük. Egy építkezés mindig megviseli az embert, ezernyi probléma van még egy felújításnál is. Estére viszont mindig megegyeztünk, békében feküdtünk le - Balázs Péter így emlékezett vissza.

Hatalmas belső terek, impozáns könyvtárszoba, antik bútorok. Kifinomult ízléssel rendezték be a családi házat.
Hatalmas belső terek, impozáns könyvtárszoba, antik bútorok. Kifinomult ízléssel rendezték be a családi házat.
Fotó: TV2/Mokka

Arról is beszélt, nagyon boldog életet él: 2021-ben vonult vissza mint a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója, 14 éven át volt a teátrum vezetője.

- Egy színházi igazgató feladata nem csak az, hogy bemutatunk egy darabot. Vezetőként száz ember tartozott hozzám, akik a színháztól függtek egzisztenciálisan, ott éltek. Mindez hiányzik, de nem hiányzik annyira, mert nagy felelősség volt a vállamon. 

A Korda-villa kívül-belül

A rózsadombi villa 32 éven keresztül volt Korda György és Balázs Klári tulajdonában. Képes összeállításunkban megnézheted, hogy fest az impozáns Korda-villa kívül-belül.

Cover-fotó: MTI/Rosta Tibor

Ezt is szeretjük