Babicsek Bernátot a szülei szerint megmenthették volna: feljelentést tesznek az ügyben

Babicsek Bernát szülei a mai napig nem kaptak válaszokat arra, mi okozta a fiuk értelmetlen halálát.

babicsek-bernat-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Babicsek Bernát 2021. december 31-én bekövetkezett halála az egész országot megrázta. A színész, zenész, harmonikaművész, akit sokan a Jóban Rosszban és a Szeress most! című sorozatokból, továbbá a Paddy and the Rats zenekar oszlopos tagjaként ismertek, mindössze 41 éves volt.

Halálát füstmérgezés okozta, miután tűz ütött ki a solymári családi házban, ahol aludt. A mai napig vannak olyan kérdések, amire a vizsgálatok egyelőre nem adtak választ. Szülei tudni akarják az igazságot, miért halt meg fiuk, ezért feljelentést tesznek.

Babicsek Bernát szülei ügyvédhez fordultak

Édesanyja, Babicsekné Szauter Márta a Mokkában azt mondta, bár már lassan öt hónap telt el a fiuk tragikus halála óta, számukra olyan, mintha tegnap történt volna, és Babicsek Bernát értelmetlen halálát nem tudják feldolgozni. 

babicsek-bernat-anyja
Fotó: TV2/Mokka

- Amikor megtörtént a baj, rengeteg kérdés merült fel bennünk: vártunk, hogy választ kapjunk akár a rendőrségtől akár a katasztrófa-védelemtől, akitől még mindig nem kaptunk választ abszolút semmire, hogy mi történhetett, mi okozta a tüzet, mert amiről ők beszéltek, hogy olajfröccsenés történt, kigyulladt, az biztos, hogy nem történt meg. Ez a fényképek alapján, amiket mi is készítettünk, nem lehetett. Viszont a kályha melletti falon lévő konnektorok teljesen ki voltak égve, valószínűleg onnan terjedt el a tűz. Elképzelhető, hogy rövidzárlat lehetett, de nem tudjunk, nem kaptunk eddig választ. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

- Bennem felmerült az, mivel azt mondták, 3:20-kor szólalt meg a riasztó, és 3:30-kor ott volt már a kiérkező járőr, tíz perc alatt nem halhatott meg a fiam. Látva a házat, azt az óriási pusztulást, ami végbement, tíz perc alatt ennyi nem történhetett volna. Én mindig azt mondtam, valószínűleg élt még, miért nem kopogtak, zörögtek be.

A család ügyvédje, dr. Borbély Zoltán a Fókusznak azt nyilatkozta, a rendőrség közigazgatási eljárás keretében lezárta az eljárást, viszont meg kell vizsgálni azt is, hogy van-e helye büntetőeljárásnak. Annak során sokkal szélesebbek az eszközei a rendőrségnek, hogy kiderítsék, történt-e gondatlan mulasztás Babicsek Bernát halálával kapcsolatban.

- Úgy tudjuk, a házban lévő riasztóberendezés vészjelzést adott le egy biztonsági cégnél, aminek a munkatársa a helyszínre sietett. A házhoz érve azt tapasztalta, hogy a házban nincs áram, és fekete füst gomolyog az épületből.

Fontos részlet, hogy a fekete, égésre utaló füst nem a kéményből szállt föl, hanem a ház oldalán lévő szellőzőből - ez mindenképpen rendellenes. 

- Ezt a testére szerelt kamera képe rögzítette is, de a kiérkező járőr azt mondta, nem a szellőzőből, hanem kéményből látta jönni a füstöt. Ez az apróságnak tűnő részlet döntő lehet, amikor az esetleges büntetőjogi felelősséget vizsgálják.

borbely-zoltan
Fotó: TV2/Mokka

A járőr által készített felvételen az is hallható, ahogy Babicsek Bernát horkolva alszik a házban. A cég munkatársa nem akarta felébreszteni a tulajdonost, és Borbély Zoltán szerint ki kell vizsgálni, volt-e bármilyen kötelezettsége a járőrnek. 

Az én álláspontom, hogy nem lehet otthagyni valakit a füstölő lakásban, nem csak a járőrnek, hanem bárkinek, aki ezt tapasztalja.

Az ügyvéd úgy véli, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés lehetősége és a gondatlanság is fennállhat. Büntetőfeljelentést tesznek, de azt nem tudni, lesz-e belőle eljárás, mert elképzelhető, hogy visszautasítja a rendőrség. 

Berki Krisztián temetése

Csütörtök délután a Farkasréti temetőben eltemették Berki Krisztiánt. Özvegye napokkal korábban posztjában azt kérte, a részvétüket nyilvánítók fehérben róják le kegyeletüket a szertartáson és a temetésen. 

Ezt is szeretjük