Elhunyt Lippai László: a 62 éves színész hosszú betegség után távozott
A Madách Színház mély megrendüléssel adta hírül, hogy ma hajnalban elhunyt Lippai László színművész.

lippai-lászló-cover

"A Madách Színház fájdalommal tudatja, hogy Lippai László színművész hosszú, súlyos betegség után, szerdán hajnalban elhunyt. Lippai László 62 éves volt." - tudatta a közösségi oldalán a teátrum.

Lippai László 1985-ben szerezte meg a diplomáját a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, már ebben az évben leszerződtette anyaszínháza. Egészen 1990-ig láthattuk a Madách Színház darabjaiban, ezután szabadfoglalkozású művész lett.

Budapest mellett számos vidéki színházban is megfordult pályafutása során, játszott a Székesfehérvári Vörösmarty Színházban, valamint a Játékszín, a Musical Színház és a Piccolo Színház darabjaiban is.

Lippai László 2001-ben a Vademberek című magyar kalandfilm sajtótájékoztatóján a budapesti Hyatt szállodában.
Lippai László 2001-ben a Vademberek című magyar kalandfilm sajtótájékoztatóján a budapesti Hyatt szállodában.
Fotó: MTI/Sándor Katalin

A film- és sorozatszerepek is megtalálták. Főiskolás volt, amikor szerepet kapott Szurdi Miklós Hatásvadászok című játékfilmjében, amelyben olyan nagy nevekkel dolgozhatott együtt, mint Egri Márta, Szakácsi Sándor vagy Udvaros Dorottya. Szintén a diploma előtt válogatták be Bacsó Péter klasszikusába, a Te rongyos életbe. 

Jó pár sorozatban is láthattuk, öt epizód erejéig az Angyalbőrben című vígjátéksorozatban tűnt fel, valamint a Kisváros néhány részében is láthattuk. Az elmúlt években sem búcsúzott a képernyőtől, 2019-ben a Drága örökösök Benedekét alakította, 2021-ben a Jóban Rosszban szereplőgárdájához csatlakozott.

A szinkronszakma is egy kiválóságot veszített el a személyében, számos ikonikus figura magyar hangját adta. A Cobra 11-ben és a Dragon Ball című sorozatokban is hallhattuk a hangját, emellett ő szólaltatta meg magyarul Ben Stillert az Apádra ütök-filmekben, valamint a Szilaj és a Szörny Rt. című mesékben is hallhattuk, továbbá Matthew Broderick és a komikus Chris O'Dowd is többször az ő hangján szólaltak meg magyarul. 

Lippai Lászlót a Madách Színház saját halottjának tekinti, egy fia és egy lánya gyászolja a 62 évesen elhunyt színészt.

Cover-fotó: MTI/Sándor Katalin

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük