B. Tóth László eltitkolt betegségéről vallott - 20 évvel fiatalabb feleségének köszönheti életét
B. Tóth László először mesélt arról, hogy hetvenévesen stroke-ot kapott.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

B. Tóth László évtizedek óta szórakoztatja a rádióhallgatókat. Legendás műsora, Poptarisznya 1982-ben indult, évtizedeken át futott a Magyar Rádióban. 2011-ben a műsor internetes rádió formájában, 2018 augusztusától pedig a Retro Rádió frekvenciáin is hallható. 

A műsorvezető hetven fölött is aktív, pár évvel ezelőtt azonban csak a második feleségének köszönhette, hogy életben maradt. Erről a Borsnak mesélt a Premier Kultcafé 4. születésnapi partiján.  

B. Tóth László stroke-ot kapott

A 72 éves sztár még senkinek nem beszélt arról, hogy stroke-ot kapott. A sztár három éve él boldog házasságban, húsz évvel fiatalabb felesége vette észre rajta a szélütés tüneteit: lebiggyedt a szája széle, és a bal kezével nem tudott fogni. B. Tóth László hiába ragaszkodott ahhoz, hogy semmi komoly baja, indulna teniszezni, a felesége mentőt hívott. 

b-toth-laszlo
Fotó: MTVA/Zih Zsolt

- Az orvosok is azt mondták, nagyon hamar, jókor, jó időben kerültem az Amerikai úti kórházba. Óránként kaptam infúziót, meg mindenfélét. Látták, hogy semmi bajom, gyorsan túl lettem rajta, ezért két nap múlva eljöhettem. De az alatt az idő alatt kórházi tüdőgyulladást kaptam, és vissza kellett mennem két hétre - mesélte a napilapnak. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Szerencséje volt, hogy a felesége határozottságának köszönhetően időben szakértőkhöz került, így rehabilitációra sem volt szüksége, az életmódján ugyanakkor változtatott. 

- Hetvenéves voltam akkor, és egy kicsit lassítottam, ami nem azt jelenti, hogy leállok. Még mindig megvan a tempó, de vannak nyugodtabb hónapok, napok, amikor nem csinálok semmit. Ennyi. Van a saját rádióm, a poptarisztanya.hu, és csinálom a Retro Rádióban a Poptarisznyát minden vasárnap.

Fellépései is vannak, ezeket péntek, szombat, vasárnapi napra időzíti. A teniszt sem hagyta abba, hetente kétszer jár. Azt, hogy hetven fölött is aktív, a jóval fiatalabb feleségének is köszönheti, akiről először 2017 szeptemberében mesélt a Story magazinban.

- A feleségem húsz évvel fiatalabb, három éve vagyunk házasok. Nem hagy megöregedni.

A Danubius Cappuccino műsorvezetői egykor és most

Buza Sándorra a legtöbben talán a Danubius Rádió Cappuccino című reggeli műsorából emlékezhetnek, amit Jakupcsek Gabriellával és Gundel Takács Gáborral közösen vezettek. Nézd meg, mivel foglalkoznak a Danubius Cappuccino házigazdái napjainkban!

Ezt is szeretjük