Cintula sztrókot kapott - A 75 éves műsorvezető átmenetileg lebénult a fél oldalára
Keresztes Tibor, vagyis Cintula sztrókot kapott, jelenleg is kórházban fekszik.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kórházba került Keresztes Tibor, vagyis Cintula. A lemezlovas és műsorvezető múlt pénteken arra ébredt, hogy zsibbad a bal karja.  

Amikor megpróbált felkelni, kiderült, a fél oldalára lebénult. Szerencsére el tudott jutni a telefonig, hogy felhívja az orvosát, aki sztrók gyanújával azonnal mentőt küldött.

Cintulát kórházban ápolják

Már jobban van, de még egy fővárosi kórház neurológiai osztályán kezelik, itt nyilatkozott állapotáról Blikknek  

A disc jockey Keresztes Tibor, vagyis Cintula 1978-ban
A disc jockey Keresztes Tibor, vagyis Cintula 1978-ban
Fotó: Fortepan/Erdei Katalin

A vizsgálatok kimutatták, hogy a valószínűleg az agyában képződött vérrög már a nyaki ereiben volt. Azonnal megkezdték a kezelést, jelenleg is infúziót kap. Egyre jobban érzi magát, és ha az állapota nem romlik, hamarosan hazaengedik. Az egyik legjobb hír, hogy bal oldalának lebénulása átmeneti volt. 

- A ketyegőm szerencsére hibátlan, és a mostani vérrög is csak rám ijesztett, mert az egész bal oldalam béna volt. A kezdeti állapot azonban egyre javul, már csak két ujjam érzéketlen, remélem, hamarosan hazamehetek - mondta a napilapnak a 75 éves sztár. 

cintula
Fotó: MTI/Czimbal Gyula

Az egykori Sláger Rádió hangja a szívével három évvel ezelőtt került kórházba, miután 2017 januárjában egy budapesti bíróságon összeesett, mert megállt a szíve. A kiérkező mentősök azonnal újraélesztették, kórházba szállították, ahol meg kellett műteni, értágító beavatkozásokat végeztek el. A hetven fölött is rendszeresen fellépő lemezlovas húgával folytatott hagyatéki tárgyaláson mondta fel a szolgálatot.

Az ország legnépszerűbb humoristái ma

Ihos József neve összeforrt Kató nénivel, ő találta ki ugyanis a kedves, hunyorgó, mindenbe belekotyogó és bármiről véleményt alkotó idős asszony karakterét a '80-as években, amivel nagy sikert aratott. Képes összeállításunkban azt is megnézheted, mennyit változott, és mit csinál a többi ismert humorista, Maksa Zoltán, Galla Miklós, Markos György vagy Laár András.

Ezt is szeretjük