Alföldi Róbert szakmailag a peremre szorult az elmúlt öt évben: magának köszönheti
Alföldi Róbert eddig sosem gondolkozott azon, lesz-e munkája. Most aggasztja, hogy nincs tele a naptára rendezőként.

alföldi-róbert-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Alföldi Róbert úgy érzi, rendezőként a szakma peremére került. Az 55 éves színész-rendező soha életében nem aggódott azon, hogy lesz-e munkája a jövőben, az elmúlt öt évben viszont szerinte háttérbe szorult.

Minderről DTK: Elviszlek magammal című műsorában vallott. A teljes adást a Spektrum Home-on láthatják a nézők május 22-én, vasárnap.

Alföldi Róbert a rendezésről

A beszélgetés azzal kezdődött, hogy D. Tóth Kriszta megkérdezte vendégét arról, mi jellemzi az elmúlt öt évét. 

alföldi
Fotó: DTK: Elviszlek magammal

- Nem nagyon szoktam se összegezni, se visszanézni. Ami eszembe jut, hogy hogyan csúsztam ki valahogy az elmúlt öt évben szakmailag.

Azt mondta, nem egy bizonyos pozícióra vágyik - nem akar újra színházigazgató lenni - de érzi, már nem annyira foglalkoztatott, mint egykor.

- Engem sokkal több minden érdekel a világban, mint hogy azért nyomuljak, hogy legyen pozícióm. Nincs szükségem erre ahhoz, hogy rendben legyek magammal.

A cikk az ajánló után folytatódik

Bár abban biztos, hogy a helyén van, azt csinálja, ami a küldetése az életben, mégis érzékeli, hogy valami megváltozott körülötte. Ugyanakkor tisztában van azzal, hogy saját maga is tehet arról, hogy ez így alakult.

- Az elmúlt öt évben légüres térbe kerültem, egyszer csak fura érzés lett az egész. Jó, azért elkövettem mindent, hogy így legyen: egyrészt állandóan pofáztam, beszóltam a szakmámnak is. Igazából olyan nagy csodálkoznivalóm nincs azon, hogy nem tartozom igazán sehova.

alföldi 1
Fotó: RTL Klub/X-Faktor

A Jászai Mari-díjas művész 1995-ben rendezett színházi darabot először: saját adaptációban álmodta színpadra a Trisztán és Izolda című előadást. Felsorolni is nehéz, hány alkotás fűződik a nevéhez. Az elmúlt közel harminc évben nem telt el úgy esztendő az életében, hogy ne rendezett volna több darabot. Ebből fakadóan régen sosem gondolkozott azon, mi lesz a következő munkája, manapság viszont már ezen is olykor eltöpreng.

- Nem szeretem, hogy ezzel kell foglalkoznom, hogy eszembe jut. Régen nem kellett. Játszani játszom, azok nagyon sikeresek, de rendezni csak egyet fogok jövőre. És ez olyan fura.

Kaszás Attila fia

Kaszás Attila fiatalon is családra és gyerekekre vágyott, imádta 2005-ben világra jött fiát, Jancsikát, kislánya születését ugyanakkor már nem érhette meg. Fia már 17 éves, és örökölte apja tehetségét.

Cover-fotó: RTL Klub/Szenzációs négyes

Ezt is szeretjük