Ábel Anita a Szomszédokban Kulka János lányát játszotta: emiatt szégyelli magát a színésszel kapcsolatban
Ábel Anita szégyelli, hogy stroke-ja után nem kereste Kulka Jánost, de az állapotáról folyamatosan érdeklődött kollégáktól.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amikor 1987 májusában elindult a Szomszédok, a benne szereplők nemcsak országosan ismerté váltak, hanem a nézők szeretetét is hamar elnyerték. Több mint egy évtizeden át követték nyomon a Mágenheim, a Takács és Vágási család, valamint azok rokonai, ismerősei, munkatársai mindennapjait. 

Kulka János Mágenheim Ádám mentőorvost, Ábel Anita pedig az idősebbik lányát, Julcsit alakította, aki kamaszból tinédzser, majd fiatal nő lett a tévénézők szeme láttára. 

Ábel Anita és Kulka János kapcsolata

- Mi nagyon jóban voltunk, mondhatom azt, hogy szoros barátságban voltunk. Talán ő volt az egyetlen, aki megértette a lelkemet és a bennem zajló dolgokat. Nyilván nehéz, amikor 12 évesen bekerülsz egy sorozatba felnőttek között, nem mindig úgy viszonyulnak hozzád. De vele valahogy az első perctől kezdve megtaláltuk a közös hangot - mesélte a színésznő, műsorvezető a Blikk + Győző adásában. 

Csűrös Karola, Kulka János és Ábel Anita a teleregény rendezőjével, Horváth Ádámmal a Szomszédok egy külső helyszíni forgatásán 1987 szeptemberében.
Csűrös Karola, Kulka János és Ábel Anita a teleregény rendezőjével, Horváth Ádámmal a Szomszédok egy külső helyszíni forgatásán 1987 szeptemberében.
Fotó: MTI/Hámor Szabolcs

Kulkától gyerekként még egy kutyát is kapott. Aztán a Magyar Televízió népszerű sorozata még a benne szereplők számára is nagyon hirtelen ért véget, 1999. december 30-án került adásba az utolsó epizód. Később, amikor Ábel Anita a Heti Hetesben szerepelt, a Kulka pedig vendégként vett részt az RTL Klub műsorában, újra összehozta őket a közös munka, jót beszélgettek. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Legközelebb akkor hallott a Kossuth-díjas színészről, amikor az öt és fél évvel ezelőtt stroke-ot kapott. Bár Schell Juditon, Lang Györgyin, Falusi Mariannon keresztül folyamatosan tájékozódott egykori sorozatbeli apja állapotáról, a Blikknek bevallotta, szörnyen érzi magát, hogy nem volt Kulka János mellett, és azóta sem kereste.

- Akkor én nem kerestem őt, amit én egyrészt szégyellek, de nem tudtam, hogyan tegyem. Egy ilyen helyzetben, amikor előtte már egy-két évig nincs olyan viszony, akkor mit mondasz? - tette fel a kérdést a Life TV műsorvezetője, aki most viszont fel szeretné venni a kapcsolatot a 63 éves színművésszel. 

abel-anita
Fotó: TV2

- Most ő egy olyan fázisban van megint - biztos olvastad és ez igaz is -, hogy elege van az egészből. Pont a minap jutott eszembe, hogy ezt a gombócot is le kell nyelni, és oda kell állni, mert lehet, hogy szüksége van valamire, amit én tudok adni vagy csak beszélgetni, miközben nem akarom sajnálni, mert nagyszerű ember - vallotta be a 46 éves sztár Szabó Győzőnek.

Ivancsics Ilona fia

A színésznő fia, Bence a Szomszédok forgatása idején jött világra, Ivancsics Ilona terhességét bele is írták a sorozatba: amikor a történet szerint Vágási Jutka babát várt, az igazi fia növekedett a hasában. Később nem ő játszotta Vágási Feri és Jutka fiát, Matyit, de a következő években egy villanásnyi időre feltűnt a sorozatban.

Ezt is szeretjük