Ábel Anita a Szomszédokban Kulka János lányát játszotta: emiatt szégyelli magát a színésszel kapcsolatban

Ábel Anita szégyelli, hogy stroke-ja után nem kereste Kulka Jánost, de az állapotáról folyamatosan érdeklődött kollégáktól.

Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Amikor 1987 májusában elindult a Szomszédok, a benne szereplők nemcsak országosan ismerté váltak, hanem a nézők szeretetét is hamar elnyerték. Több mint egy évtizeden át követték nyomon a Mágenheim, a Takács és Vágási család, valamint azok rokonai, ismerősei, munkatársai mindennapjait. 

Kulka János Mágenheim Ádám mentőorvost, Ábel Anita pedig az idősebbik lányát, Julcsit alakította, aki kamaszból tinédzser, majd fiatal nő lett a tévénézők szeme láttára. 

Ábel Anita és Kulka János kapcsolata

- Mi nagyon jóban voltunk, mondhatom azt, hogy szoros barátságban voltunk. Talán ő volt az egyetlen, aki megértette a lelkemet és a bennem zajló dolgokat. Nyilván nehéz, amikor 12 évesen bekerülsz egy sorozatba felnőttek között, nem mindig úgy viszonyulnak hozzád. De vele valahogy az első perctől kezdve megtaláltuk a közös hangot - mesélte a színésznő, műsorvezető a Blikk + Győző adásában. 

Csűrös Karola, Kulka János és Ábel Anita a teleregény rendezőjével, Horváth Ádámmal a Szomszédok egy külső helyszíni forgatásán 1987 szeptemberében.
Csűrös Karola, Kulka János és Ábel Anita a teleregény rendezőjével, Horváth Ádámmal a Szomszédok egy külső helyszíni forgatásán 1987 szeptemberében.
Fotó: MTI/Hámor Szabolcs

Kulkától gyerekként még egy kutyát is kapott. Aztán a Magyar Televízió népszerű sorozata még a benne szereplők számára is nagyon hirtelen ért véget, 1999. december 30-án került adásba az utolsó epizód. Később, amikor Ábel Anita a Heti Hetesben szerepelt, a Kulka pedig vendégként vett részt az RTL Klub műsorában, újra összehozta őket a közös munka, jót beszélgettek. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Legközelebb akkor hallott a Kossuth-díjas színészről, amikor az öt és fél évvel ezelőtt stroke-ot kapott. Bár Schell Juditon, Lang Györgyin, Falusi Mariannon keresztül folyamatosan tájékozódott egykori sorozatbeli apja állapotáról, a Blikknek bevallotta, szörnyen érzi magát, hogy nem volt Kulka János mellett, és azóta sem kereste.

- Akkor én nem kerestem őt, amit én egyrészt szégyellek, de nem tudtam, hogyan tegyem. Egy ilyen helyzetben, amikor előtte már egy-két évig nincs olyan viszony, akkor mit mondasz? - tette fel a kérdést a Life TV műsorvezetője, aki most viszont fel szeretné venni a kapcsolatot a 63 éves színművésszel. 

abel-anita
Fotó: TV2

- Most ő egy olyan fázisban van megint - biztos olvastad és ez igaz is -, hogy elege van az egészből. Pont a minap jutott eszembe, hogy ezt a gombócot is le kell nyelni, és oda kell állni, mert lehet, hogy szüksége van valamire, amit én tudok adni vagy csak beszélgetni, miközben nem akarom sajnálni, mert nagyszerű ember - vallotta be a 46 éves sztár Szabó Győzőnek.

Ivancsics Ilona fia

A színésznő fia, Bence a Szomszédok forgatása idején jött világra, Ivancsics Ilona terhességét bele is írták a sorozatba: amikor a történet szerint Vágási Jutka babát várt, az igazi fia növekedett a hasában. Később nem ő játszotta Vágási Feri és Jutka fiát, Matyit, de a következő években egy villanásnyi időre feltűnt a sorozatban.

Ő Ivancsics Ilona 31 éves fia, Bence: terhességét a Szomszédokba is beleírták

Bár szülei színészek, Ivancsics Ilona fiát nem érdekelte ez a pálya, Bence fotóművész lett.

Elolvasom
Ezt is szeretjük