Gálvölgyi János paródiájából ezért lett hatalmas botrány: zsákszámra kapott fenyegető leveleket

Gálvölgyi János máig egyik legnépszerűbb paródiája az, amit a Rabszolgasors című sorozatról készített a nyolcvanas években.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gálvölgyi János évtizedek óta az ország egyik legismertebb színésze, színpadon számtalan darabban szerepelt, és játszik a mai napig, emellett a televíziózásnak is megkerülhetetlen alakja. Tévés jelenetei és paródiái több generáció kedvencei, jó néhány napjainkban is hatalmas népszerűségnek örvend a YouTube-on. A Kapcsoltam, a Zenebutik, a Van benne valami és a Dáridó már rég véget értek, de paródiáikat ma is sokan megnézik. 

A szórakoztató és kívánságműsorok legjobban várt elemei a Gálvölgyi-paródiák voltak: presztízsnek számított, ha egy műsort vagy műsorvezetőt parodizált, előfordult, hogy néhányan meg is keresték a színészt, foglalkozzon velük. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész erről is mesélt Radnai Péter Az első influenszerek című sorozatának új, második évadában.

Gálvölgyi János Isaura-paródiája

Az első évadhoz hasonlóan ezúttal is olyan televíziós legendák szólalnak meg, akik meghatározóak voltak a '60-as, '70-es, '80-as években az internet előtti zárt világban. Munkásságuk mai napig élesen él az emlékezetekben, hiszen műsoraikkal, mondataikkal, de akár kinézetükkel is folyamatosan alakították az akkori közízlést és közbeszédet, vagyis mai szóhasználat szerint ők voltak az első influenszerek. A második évad 2022. február 17-től csütörtökönként jelentkezik új epizódokkal az AMC Mikrón. A beszélgetések rövidített verziói és legjobb pillanatai a Spektrum YouTube-csatornáján is elérhetőek lesznek.

galvolgyi-janos
Fotó: Spektrum/Az első influenszerek

- Az volt a lényeg, hogy az illető, akiről készül a paródia, népszerű legyen. Most nem mondok neked nevet, készült nekem nagyon jó paródiám valakiről, az ő műsoráról, és nagyon jó volt. Ritkán szoktam ilyet mondani magamra, de szakmailag nagyon jó volt, viszont nem volt sikere, mert az illető meg az ő műsora nem volt népszerű - mesélte a műsorban Gálvölgyi János. 

Voltak olyan nézők, akik zokon vették, ha egy-egy kedvencüket kifigurázta. Míg Rózsa György, akivel a mai napig barátok, örült a Kapcsoltam paródiájának, a közönségtől kapott hideget-meleget, még meg is fenyegették. Egy másik nagyon híres paródiája miatt is kapott halálos fenyegetéseket. 

A cikk az ajánló után folytatódik

- Volt olyan paródia, amiben ártatlan voltam - kezdte a híres Isaura-paródia történetét. 

Árkus József írta Gálvölgyinek a Rabszolgasors paródiáját, amit az előbbi a híres, Parabola című műsorának 1986-as szilveszteri adásában mutatott be. A színész abban az időben sokat játszott esténként a színházban, így nem ismerte a brazil sorozatot, csak hallotta róla, hogy van ilyen. Kapott egy videókazettát, azon nézte meg a Rabszolgasorsot. 

- Árkus írta meg, én egy színészi munkát hajtottam végre. Abból olyan botrány volt, hogy az nem emberi! Mázsaszámra jöttek a levelek, hogy hogyan és hol kell minket kivégezni, hogy a gyerekeim merre járnak iskolába… Isaura felszabadításáért, később Esmeralda szemműtétjére gyűjtést szerveztek Magyarországon. Egy ilyen országban éltünk, és élünk továbbra is.

Gálvölgyi János lányai

A színész öt évtizede boldog felesége, a híres bűvész, Rodolfo lánya, Judit oldalán. Világéletében két lánygyermekről álmodott, és ez meg is adatott neki: Eszter 1973-ban, Dorka 1975-ben született. Már mindketten édesanyák, szüleiket három fiúunokával ajándékozták meg: előbbi Simonnal, utóbbi pedig Ádámmal és Dániellel. 

Ezt is szeretjük