Agárdi Szilvi tini énekesnőként lett ismert: ma ő a világ első látássérült bikinimodellje
Agárdi Szilvia lett az első látássérült fotómodell.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Agárdi Szilviának látássérültként sok olyan kihívással kell szembenéznie, ami mások számára fel sem merül problémaként. Jó párszor bizonyította, hogy képes olyan helyzetekben helytállni, amiket sokan nem is gondolnának róla.

Mindössze 17 éves volt, amikor a közönség megismerte a nevét a TV2 The Voice című tehetségkutatójában 2012 őszén, és azóta is szépen építgeti énekesnői karrierjét. 

Agárdi Szilvia 24 évesen gyönyörű énekesnő lett

A műsorban énekelt először duettet Pál Dénessel, ám a munkakapcsolat a show után is megmaradt. Többször léptek fel közösen, majd A Dal 2016-os évadában is közös Szíveddel láss című számukkal neveztek be. 

Agárdi Szilvia 2016-ban A Dal elődöntőseként.
Agárdi Szilvia 2016-ban A Dal elődöntőseként.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ugyan a 24 éves lány az utóbbi években egyre sikeresebb lett a szakmában, a 2020-as év új kapukat nyitott meg a számára. Kipróbálhatta magát katalógusmodellként, ami nem csak az ő életében számított mérföldkőnek.

- Idehaza még egyáltalán nem fordult elő, de ha jól tudom, a világon sem, hogy vak lány szerepelt volna fotómodellként - mesélte a Story magazinnak2020 decemberében.

A cikk az ajánló után folytatódik

Bár a csinos sztár életmódjában nem okozott különösebb változást a felkérés, hiszen alapjáraton is sokat sportol, és az étkezésére is odafigyel, maga a fotózás igazi próbatétel volt a számára.

- A legnagyobb kihívás az volt, hogy arra nézzek, amerre a kamera van, és hogy ne hajtsam le a fejem (…) Az sem volt mindegy, hogy tartom a csípőmet, hogy ne görbüljön be a lábam. Egyszóval feladta a leckét ez a feladat.

Noha a végeredmény magáért beszél, Agárdi Szilvi mégsem dobja sutba előadóművészi karrierjét a magazinok címlapjaiért. 

- Elsősorban esélyegyenlőségi oka van, amiért bevállaltam a fotózást. Magyarországon még mindig csak tökéletes modelleket alkalmaznak, akik tökéletesen vékonyak, és minden testrészük úgy áll, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Én azonban meg szeretném mutatni a lányoknak, hogy nem kell okvetlenül hibátlannak lenni - magyarázta.

Fésűs Nelly lányának modellfotói

Csenge szép arcával és karcsú alakjával hamar felkeltette a divatipar figyelmét, többször fotózták már különböző magazinok, jelenleg pedig az Amnesia márka katalógusában csodálhatjuk meg a fotóit.

Ezt is szeretjük