Ábrahám Edit ilyen dögös volt: nem Berényi Claudia szerepére választották ki eredetileg
Ábrahám Edit elárulta, első körben kinek a szerepére választották ki a Barátok köztben.

beauty and style
Top olvasott cikkek

1998. október 26-án indult, és 2021. július 17-én, közel 23 év után véget ért hazánk legrégebb óta futó sorozata, a Barátok közt, ami ráadásul napi sorozat volt. A több mint két évtized alatt számos ismert színművész és tehetséges fiatal megfordult a sikerszériában. 

Az egy kezünk elég azonban hozzá, hányan szerepeltek az első résztől az utolsóiig, vagyis kik azok, akik az alapcsapat tagjai voltak, és állandó főszereplőként búcsúzhattak a nézőktől. 

Ábrahám Edit nem Berényi Claudia lett volna

Ábrahám Editet 1998-ban Berényi Claudiaként mutatkozott be a Mátyás király téren. 2014 januárjában jelentette be, hogy 16 év után kiszáll. Azt mondta, előző nyáron döntötte el, hogy lassítani szeretne a tempón, ezért karakterét a forgatókönyvírók kiírták, de nem végleg. Karaktere a következő években is néha felbukkant, a húszéves jubileumon visszatért, 2019-től pedig ismét állandó főszereplő lett. Ki gondolná, hogy eredetileg nem is Berényi Claudia szerepére hívták be, hanem Novák Éváéra, Novák Laci (Tihanyi-Tóth Csaba) feleségéére, akit végül Csapó Virág alakított. 

- Anyukám noszogatott, jelentkezzek egy készülő napi sorozatba, s küldjem el ezt a fényképet, mely végül sorsfordító lett. De, ma már elárulhatom, nem Berényi Claudia szerepét kaptam meg, hanem később a Csapó Virág által játszott Novák Éváét. Aztán Kalamár Tamásék azt mondták, Claudia lenne a nekem való. Igazuk lett - mesélte a 64 éves színésznő a Story magazinnak

Megmutatta azt a felvételt is, amivel jelentkezett: azon egy dögös, bőrkabátos nő néz vissza ránk, így nem csoda, ha elsőre nem a kemény üzletasszonyt látták benne.

A cikk az ajánló után folytatódik

Hasonló dolog történt Varga Izabellával is, aki 25 évesen, az utolsó pillanatban az érettségi tablóképét küldte be. A felvétel alapján Marosi Krisztina szerepére hívták be, akit aztán Ullman Mónika játszott. Amikor a casting direktor meglátta Varga Izát a folyosón, tudta, neki inkább Balogh Nórát kell alakítania.

Ábrahám Edit a Mit nézel? című kibeszélőben azt mesélte, a rajongók gyakran összemosták őt és a sorozatbeli kőkemény üzletasszonyt.

- Sokszor előfordult, hogy amikor előző nap Berényi Claudia feltehetően valami szörnyűséget csinált, akkor másnap elég furcsán néztek rám. Volt olyan, hogy álltam a sorban, én következtem, és egyszerűen nem szolgáltak ki.

abraham-edit
Fotó: RTL Klub/Barátok közt

- Egy 14 éves lány írt egy levelet, amiben az állt, hogy, ha nem békülök ki Bartha Zsolttal, akkor széttépet a kutyájával, majd boldog karácsonyt kívánt - ezt 2018-ban, a Reggeliben osztotta meg a nézőkkel.

Kalamár Tamás a kibeszélőben elárulta, nem volt egyszerű mindegyik karakterre megtalálni a megfelelő színészt.

- Nem sok színésznél gondoltam rögtön, hogy tökéletes lesz a szerepre, de Várkonyi Andrisnál és Fodor Zsókánál igen. Itt van ez a nagypapa figura, és mégis, milyen huncut. Zsókában pedig azt imádtam – és imádom a mai napig is -, hogy ugyan házmester, és takarít, az embernek van egy elképzelése, hogy milyennek kéne lenni, de ezzel volt mindig a legnagyobb problémánk: föltettük rá az otthonkát, mégis úgy nézett ki, mintha éppen egy belvárosi szalonból jött volna ki.

A Barátok közt régi főszereplői egykor és ma

Kíváncsi vagy, Csapó Virág mennyit változott a Barátok közt indulása óta? Képes összeállításunkban nemcsak őt, hanem a többi alapszereplőit is láthatod, és azt is megtudhatod, mit csinálnak napjainkban.

Ezt is szeretjük