Varga Izát nem is Nóra szerepére hívták be: ezt a fotót küldte a Barátok közt válogatójára
Varga Izabella hajszál híján lekésett a Barátok köztben 23 éven át játszott főszerepéről.

beauty and style
Top olvasott cikkek

1998. október 26-án elindult, és 2021. július 17-én lezárult egy korszak: közel 23 év után véget ért hazánk legrégebb óta futó sorozata, a Barátok közt.

Varga Izabella azon kevés főszereplő közé tartozik, aki a kezdetek óta játszott az RTL Klub sikersorozatában. A 48 éves sztár két alkalommal hiányzott csak egy időre a Mátyás király térről: amikor megszülettek a lányai. Anna 2001. szeptember elsején, Sára pedig 2007-ben, Valentin-napon, február 14-én jött a világra.

Varga Izabellát nem Nóra szerepére hívták be 

Érdekes, hogy az Izabella női nevet július 12-én, a Nórát egy nappal korábban, július 11-én ünnepeljük. A színésznő meg is jegyezte a közösségi oldalán, hogy mindkettőre hallgat. Nem csoda, hiszen több mint két évtizeden át alakította dr. Balogh Nórát.

varga-izabella
Fotó: RTL Klub/Reggeli

Csak kevesen tudják, hogy a szerepről hajszál híján lecsúszott, és eredetileg nem erre a karakterre küldte be a jelentkezését az utolsó pillanatban. 

- Olvastam a kiírást a faliújságon, hogy 7-től 77 éves korig keresnek szereplőket napi sorozathoz. A határidő aznap kettő óra volt. Ránéztem az órára, és akkor volt 13 óra 47 perc. Közel van a színészház Kecskeméten a színházhoz, és hazarongyoltam keresni egy olyan fényképet, amit faxon el tudok küldeni, mert levélben már nem volt esélyem.

- Az érettségi tablóképem volt az első, amit fel tudtam markolni, rohantam vele vissza a színházba, 13 óra 59 perckor elfaxoltuk a titkárságról a fotómat. Így dőlt el 23 évem sorsa - mesélte a Reggeli egyik áprilisi adásában. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Varga Izabella a közösségi oldalán meg is mutatta a 18 esztendős korában készült fotót, amit beküldött a Barátok közt castingjára. Az akkor 25 éves színésznőt eredetileg teljesen más szerepkörre hívták be, de amikor a válogatáson várakozott, elsétált mellette a castingdirektor, és amikor megpillantotta, csak annyit mondott: "Itt van Balogh Nóra!"

Szerinte ő és a sorozatbeli karaktere, dr. Balogh Nóra ügyvédnő az évek során kölcsönösen hatottak egymásra.  

- Egy idő után ő is egy picit alkalmazkodott hozzám, és én is ugyanígy hozzá. Nem győzök hálás lenni stylistjainknak, akik őt végig csodálatosan öltöztették, mindig nagyon csinos volt, igazi vagány, belevaló csaj volt. Volt, amit elvittem magammal, főleg azokat, amikhez emlékek kötnek. Például meglepő módon egy hosszú pufi dzsekit, ami nagyon sokszor vigyázott rám az elmúlt tíz évben, és annyira kedves a számomra emiatt, hogy azt magammal vittem. 

- Én is hatottam Balogh Nóra életére, a legszebb fordulat az volt, amikor Sári lányomat vártam, és neki is kisbabája született. Róla úgy tudtuk, hogy nem lehet gyermeke. Ennek nagyon-nagyon örültem, ennek köszönhettük Timikét, genetikai csodát, akit hat gyerek játszott, ha jól számoltam: Dóri, Gréti, Réka, Klaudia, Évike és Virág. Utóbbi már nagy, nagyon szép a kapcsolatunk, olyan, mintha a harmadik kislányom lenne. Nagyon hálás vagyok mind a hat Timikéért és azért, hogy Nórának gyereke lehetett.

A Barátok közt tinisztárjai egykor és ma

Lékai-Kiss Ramóna egy régi fotóval nosztalgiázott, amin a Barátok közt fiatal szereplői láthatóak: Erdélyi Tímea, Farkasházi Réka, Kiss Ramóna, Bruckmann Balázs, Juga Veronika, Kinizsi Ottó, Magyar Bálint, Gyetván Csaba és Váradi Zsolt. Képes összeállításunkból megtudhatod, mi történt a képen szereplőkkel, miután elbúcsúztak az RTL Klub napi sorozatától.   

Ezt is szeretjük