Ábel Anitát a Szomszédok idején alakja miatt cikizték: már gyerekként sok bántást kapott

Ábel Anita soha nem felejti el, hogy tizenévesen milyen sok bántó megjegyzést kapott az alkata miatt.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ábel Anita gyerekszínészként már hároméves korában képernyőre került, ötévesen főszerepet játszott, 12 évesen pedig egy csapásra országosan ismertté vált, amikor megkapta a Szomszédok című sorozatban Mágenheim Julcsi szerepét. 

A hirtelen jött ismertséggel már nagyon fiatalon a rivaldafény árnyoldalát is megtapasztalta, és gyerekként nehéz volt feldolgoznia a bántásokat, amiket a külseje miatt kapott. 

Ábel Anitát a külseje miatt cikizték 

- 12-13 éves voltam, amikor a Kacsa magazinban megjelent rólam egy cikk, amiben az alkatomra tettek megjegyzést. Nem épp modellkülsővel voltam megáldva, így emiatt kaptam a legtöbb megjegyzést. Emlékszem a beszólásokra, volt, hogy az utcán kiabáltak utánam az alkatomat cikizve - idézte fel a múltbéli sérelmeket a 100.3 Rádió Dikh Zsá Shéj című műsorában. 

abel-anita2

Ábel Anita arról is beszélt, hogy milyen sajátos védekezési mechanizmust fejlesztett ki a bántó megjegyzések miatt.

- Hamar megtanultam, hogyan védekezzek ez ellen. Így lett a rám jellemző szarkasztikus humor a mindennapjaim része. Igaz, ez önmagában kevés lett volna, ha nincs olyan támogató, szerető családom, akikre mindig számíthattam. A szülői védőháló nagyon sokat jelent egy ilyen helyzetben is - vallotta be a színésznő. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A 46 éves sztár gyermeke most annyi idős, mint amikor rá gyerekszínészként bántó megjegyzéseket tettek. Igyekszik minden helyzetben ott lenni Luca lánya mellett. 

- A lányom 13 éves, az első perctől kezdve nyitottságra, elfogadásra igyekeztem nevelni. Ugyanakkor azt is tudatosítottam benne, hogy bármi van, bármi történik, hozzám mindig jöhet, nekem bármit elmondhat. Ha valamiért úgy érzi, nekem nem tudja, akkor is ott vagyok, csak jeleznie kell, ha gond van.

abel-anita
Fotó: TV2

- Ha olyan helyzet adódna, elvinném szakemberhez, akinek elmondhatja a gondját, problémáját. Szerencsére mindent meg tudunk beszélni, legyen szó az iskolai dolgokról, a közösségi média használatáról, igyekszem támogató, segítő szülő lenni, akire mindig számíthat - mondta a Zsá Shéj műsorvezetőinek, Nagy Melanie-nak és Minzari Alexandrának.

A Szomszédok női főszereplői egykor és ma

A Szomszédok egy pillanat alatt tette híressé a benne szereplőket. Frajt Edit a mai napig meg tudja állapítani, mikor ismétlik a sorozatot valamelyik csatornán, mert ilyenkor ugyanúgy felismerik az utcán, mint annak idején. Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változtak az évek során a Szomszédok női főszereplői: Juli, Alma, Vágási Jutka, Julcsi és Janka néni megformálója.

Ezt is szeretjük