Frajt Edit 66 éves lett: a Szomszédok Mágenheim Julija ennyit változott az évek során
Képeken a Szomszédok női színésznői, ennyit változtak a sorozat kezdete óta eltelt több mint 30 évben.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mágenheim doki, Etus, Julcsi, Lenke néni - ezek a nevek minden magyar tévénéző számára ismerősen csengenek, hiszen a ’80-as és ’90-es évek legnépszerűbb sorozatában, a Szomszédokban hallhattuk őket.

A teleregényt 1987-től 1999-ig láthatta a közönség a Magyar Televízió csatornáján. Mind a 331 részt, amelyekre az írók fejezetekként hivatkoztak, imádat övezte, az utolsó epizód 1999. december 30-án került adásba.

Így néznek ki ma a Szomszédok női főszereplői

Sem a készítők, sem a színészek nem gondolták, hogy ilyen elsöprő siker lesz a Szomszédokból, ami egy pillanat alatt tette híressé a benne szereplő művészeket. Frajt Edit a mai napig meg tudja állapítani, mikor ismétlik a sorozatot valamelyik csatornán, ugyanis ilyenkor ugyanúgy felismerik az utcán, mint annak idején.

Az 1955. november 5-én született színésznő nyolc éve volt a szakmában, amikor kiválasztották Mágenheim Ádámné Szikszay Júlia szerepére. 1979-ben fejezte be a tanulmányait a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, és bár olyan teártumokban játszott, mint a Pécsi Nemzeti Színház vagy a győri Kisfaludy Színház, az országos ismertséget Mágenheim doki kozmetikus feleségeként szerezte meg.

- Akkoriban ennek az árnyoldalait is láttuk, hiszen szinte nem volt magánéletünk, bárhová mentünk, felismertek, megállítottak - emlékezett vissza 2021 januárjában a Blikknek.

A cikk az ajánló után folytatódik

A 66 éves művésznő hosszú kihagyás után 2020-ban az Újszínház A kőszívű ember fiai című előadásában Plankenhorst Antoinette szerepével tért vissza a színpadra. Sokat szinkronizál, olyan produkciókban hallhattuk a hangját, mint a Pókember: Hazatérés, a Szerelemre hangszerelve vagy a Szulejmán. Mindezeken túl attól sem zárkózna el, ha újból a televízió világa felé sodorná az élet.

- Nyilván nagyban függ a szereptől, de ha kapnék egy jó karaktert egy sorozatban, ma is ugyanolyan szívesen elvállalnám, mint akkor.

Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változtak az évek során a Szomszédok női főszereplői: Juli, Alma, Vágási Jutka, Julcsi és Janka néni megformálója.

Ezt is szeretjük