A Szomszédok erdészeként imádták a nők: a 75 éves Trokán Péter ma ennyire sármos

Mutatjuk, mennyit változtak a Szomszédok színészei a sorozat óta eltelt több mint 30 évben.

trokán-péter-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

1987. május 7-étől 1999. december 30-ig Magyarországon a csütörtök egyet jelentett a Szomszédokkal. Maguk az alkotók sem gondolták volna, hogy hazánk lakosságának nagy részét a képernyő elé szegezi a gazdagréti panelház lakóinak története 12 éven át.

A megkapó sztorikhoz persze jó szereplők is kellettek, a sorozat pedig ezen a téren szintén lehengerelte a nézőket. Mindenki megtalálta a maga kedvencét a Takács, a Mágenheim és a Vágási család tagjai közül, illetve a további főbb karaktereket is imádták.

A Szomszédok férfi színészei egykor és napjainkban

Sok hölgyrajongó szívét Szelényi János erdőmérnök lopta el, akinek bőrébe Trokán Péter bújt. A 75 éves színész sármján nem fogott az idő, mint ahogy az energikusságán sem. Még csak gondolni sem akar arra, hogy abbahagyja a munkát, ugyanis szerinte nem létezik nyugdíjas színész.

- Nincs olyan, hogy nyugdíj. Amikor valaki erre a pályára kerül, tanítás nélkül is tudomásul veszi, hogy ez egy olyan szakma, ahol nem mehetsz nyugdíjba. Sajnos tapasztalatok mutatták, hogy azok a kollégák, akik effektíve nyugdíjba mentek, rövid időn belül meghaltak - magyarázta a Jászai Mari-díjas színész a Mokkában 2021 tavaszán.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az elmúlt években láthattad a Barátok köztben, illetve a 200 első randiban is, ahol a főszereplő, Luca édesapját játszotta. A színész a pandémia miatt a 2021-es Szent Márton Gálán kapta meg a 2020-as Weöres Sándor-díjat: Szombathely város kitüntetését a Weöres Sándor Színház alapítását követő 12 évben végzett kiemelkedő művészi tevékenységéért vehette át. 

Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változott az elmúlt 34 esztendőben Trokán Péter és a Szomszédok többi férfi szereplője.

Cover-fotó: MTI/Zih Zsolt

Ezt is szeretjük