Az Abigélben a bájos Zsuzsanna nővért alakította: Piros Ildikó 74 évesen ilyen gyönyörű

Az Abigélt 1978. április 14-én mutatták be a televízióban. Képeken láthatod, mennyit változtak a sorozat szereplői négy évtized alatt.

abigel-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Piros Ildikó azt vallja, karácsony Abigél nélkül nem létezik. Bár a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő 1966 óta tartó pályafutása során számtalan filmben, sorozatban és színházi darabban szerepelt, a Szabó Magda regényén alapuló alkotás különleges helyet foglal el a szívében.

Kis unokáival együtt szokták feleleveníteni Vitay Georgina történetét. Szerinte az Abigél azon ritka nemes művek közé tartozik, amelyek örök érvényűek, és generációkon átívelve érintik meg a nézőket. 

Az Abigél szereplői így néznek ki napjainkban

Önmagát mérhetetlenül szerencsésnek tartja, hogy részt vehetett a produkcióban. Ő formálta meg a gyönyörű Zsuzsanna nővért, alakítása pedig nem csak a közönségben, Szabó Magdában is nyomot hagyott, aki csak az "örök Zsuzsannaként” hivatkozott rá.

Piros Ildikó szellemi szülőanyjaként tekint a 2007-ben elhunyt írónőre. Saját önálló estjét is az ő emlékére állította színpadra. Az Abigél titkai - Töredékek Szabó Magda írónő életművéből című produkcióban több karaktert megszemélyesít, megidéz hat művet, három nagyregényt és három kisebb írást. Ha kedved támadt feleleveníteni, milyen kalandok történtek a Matula Leánynevelő Intézet falai közt, kattints az alábbi képre, hogy megtudd, hol és mikor ismétlik legközelebb.

A 74 éves művésznő kortalan szépségével és a mai napig irigylésre méltó alakjával sokakat lenyűgöz. Azt mondja, nincsenek bevált szépségtrükkjei, valamint azt sem hiszi, hogy a fiatalosság kizárólag a genetikán múlik.

- Van két testvérem, akik gömbölyűbbek, mint én: nekem sosem kellett fogyókúráznom, különösebb praktikákat bevetnem. Szerintem minden az agyban dől el. Valaki azt kérdezte, hogy telik a napom, amikor nem kell előadásra készülnöm. De hát az ember szellemileg örökös készenlétben van! Egy színész mindig karbantartja az agyát, képes a szerepeiből idézni, és természetes számára, hogy megőrzi önmagát - ecsetelte a Fehérvár. net interjújában. 

Az Abigél szereplői közül jó páran ismert színészekké váltak, akik a mai napig láthatóak a képernyőn. Összeállításunkban mutatjuk, mennyit változtak a szereplők az elmúlt 43 évben.

Ezt is szeretjük