Káromkodás miatt a magyar műsorvezetőt azonnali hatállyal kirúgták
Abaházi Csabának, a Sláger FM műsorvezetőjének hétfőn azonnali hatállyal felmondtak.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Abaházi Csabát, a Sláger FM műsorvezetőjét tegnap kirúgták. Azóta már törölt posztjában leírta, hogy pénteken, nem műsor közben, hanem az egyik reklám alatt szaladt ki a száján egy "k***va anyád", és nem tudta, hogy a mikrofonja be lett kapcsolva. 

Azt, hogy azonnali hatállyal kirúgták, hétfőn tudta meg, amikor bement dolgozni - írta az Index

Abaházi Csaba káromkodott, ezért kirúgták

Abaházi Csaba a Facebook-oldalán számolt be a történtekről, majd a posztját törölnie kellett, és csak egy szűkszavú üzenetben tudatta, hogy kirúgták. 

Radu Morar, a Sláger FM-et működtető Tematic Media Group tulajdonosa a Media1-nek tegnap este azt mondta, Abaházi nem először hagyta figyelmen kívül azt az alapszabályt, miszerint a stúdióban nem szabad káromkodni, ezért rúgták ki.

- Többször figyelmeztettem már Abaházi Csabát trágár szavakért, mert többször is előfordult már ilyesmi. Mintha csak szabotálná a rádió működését! - mondta a hírportálnak. 

A Médiatanács pénzbírsággal is sújthatja a rádiót. Nem egy-egy konkrét káromkodás miatt szankcionál, hanem a nem megfelelő korhatári besorolás miatt. A Médiatanács nem számolja a rádióadásokban elhangzó trágár kifejezéseket, akkor szab ki szankciót, ha egy adott téma feldolgozása a médiatörvény alapján nem illeszkedik a médiaszolgáltató által a gyerekek védelmében alkalmazott korhatári besorolási kategóriához, és mindig az adott ügy összes körülményét figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmények adott formáját, mértékét. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A 49 éves műsorvezető számára nem a kirúgása az egyetlen nagy változás a közelmúltban. Tavaly karácsony előtt derült ki, hogy átalakul a Sláger FM reggeli műsorsávja, a Sláger Reggelt vezető Abaházi, Pordán Petra, Bárdosi Sándor és Növényi Norbert január elsejétől már nem ébreszti és szórakoztatja a hallgatókat reggel hat és tíz között. 

Az éve elején bizonyossá vált, hogy 2020. január 6-tól Jáksó László ébreszti a hallgatókat a 95.8 Sláger FM-en. Abaházi Csaba akkor arról tájékoztatta a rajongóit, hogy őt hétköznap délutánonként hallhatják. 

A Danubius Cappuccino műsorvezetői egykor és most

Buza Sándorra a legtöbben talán a Danubius Rádió Cappuccino című reggeli műsorából emlékezhetnek, amit Jakupcsek Gabriellával és Gundel Takács Gáborral közösen vezettek. Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változtak, és mivel foglalkoznak az egykori reggeli műsor házigazdái napjainkban.

Ezt is szeretjük