Két tagot is lecseréltek A Dal 2021 zsűrijében - Megújult műsor várja a nézőket
Bejelentették, kik lesznek a január 30-án induló A Dal 2021 zsűritagjai.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Dal 2021 mezőnyének kihirdetéséhez hasonlóan, a közmédia ma kora délután egy online sajtótájékoztató keretében jelentette be a műsor zsűrijének tagjait.

A jubileumi, 10. alkalommal induló dalválasztó show-ban idén is négy szakmai kiválóság véleményezi a dalokat, köztük olyan is, aki első ízben kapott helyet az ítészek között.

A Dal 2021 zsűrije

Míg a tavalyi adás zsűrijét Vincze LillaNagy Feró, Pély Barna és Apáti Bence alkotta, addig a 2021-es műsorban a két utóbbi székét más foglalhatja el. 

nagy-fero-vincze-lilla

A Napóleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője harmadszor lesz a műsor zsűritagja. Szerinte A Dal töretlen népszerűségét bizonyítja, hogy aktivizálta az előadókat a járványhelyzet szülte körülmények közt is, fogódzót jelent a zenészek számára, ami miatt érdemes alkotni. Kiemelte: a több mint 400 pályázat közül komoly kihívás volt kiválasztani a top 40-et.

Nagy Feró szintén harmadik alkalommal foglal helyet a zsűriben. A Beatrice frontembere köztudottan szókimondó az értékelések alkalmával, de ígérete szerint ebben az évadban visszafogottabb lesz, úgy véli, a tehetséget, a befektetett energiát és munkát meg kell becsülni. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Visszatérő zsűritagként köszöntötték Mező Misit, a Magna Cum Laude frontemberét, aki 2018-ban és 2019-ben már méltatta hétről hétre a versenyző dalokat. Véleménye szerint A Dal különlegessége a zenei stílusok sokszínűségben áll, hogy a különböző műfajú produkciók versenyeznek egymással, emellett nem csak ismert előadók, zenekarok lépnek fel, teret és lehetőséget biztosít a feltörekvő tehetségeknek. 

mezo-misi

Negyedikként Ferenczi György csatlakozott A Dal 2021 zsűrijéhez. Az Artisjus- és kétszeres eMeRTon-díjas zenész, aki a Rackajam frontembere, örül annak, hogy az idei műsor dalai akusztikus verzióban is hallhatóak lesznek. Úgy véli, ez az előadásmód jobban hagyja érvényesülni az énekest, a produkciónak ebben a verziójában sokkal inkább kiderül, miről is szól a dal.

ferenczi-gyorgy

A jubileumi, tizedik évad számos meglepetéssel várja a zenészeket és a nézőket. A január 30-án induló dalválasztóban a korábbiaknál is többen, összesen 40-en mutathatják be produkciójukat. Újdonság továbbá, hogy a nyolc döntősből a zsűri által kiválasztott legjobb négy dal előadója részesül zenei produkciójának fejlesztésére fordítható pénzjutalomban, nem csak a végső győztes. 

A Dal 2021 nyertese amellett, hogy pénzjutalomban részesül, lemezfelvétel és videóklip készítésére is lehetőséget kap, valamint a Petőfi Zenei Díj "Év Dala" elismerését is megkapja. A tizedik dalválasztó show-ban több különdíjat is átadnak majd: "A Dal 2021 Legjobb Dalszöveg Írója" és "A Dal 2021 Felfedezettje" díjakat. A versenybe jutott dalok mindegyike részt vesz az online Akusztik Dalversenyben is, és elnyerheti "A Dal 2021 legjobb akusztik felvétele" címet.

A Dal 2021 élő adásait január 30-tól szombat esténként, hét héten keresztül kísérhetik figyelemmel a nézők a Duna Televízión. A négy előválogatót két elődöntő követi. A legkatartikusabb pillanataként a március 13-i döntőben kihirdetik az év magyar slágerét.

Nagy Feró tündéri lányunokája

Az énekes 2016 októberében lett először nagypapa idősebb fia révén, aki az immár hároméves Patrikkal ajándékozta meg. Őt követte a sorban 2018 decemberében kisebbik fia, Hunor lánya, Alíz. A tündéri kislányt nagyapja csak szerelmének becézi. Nem is csodálkozunk azon, hogy Alíz kenyérre keni, édes mosolyával és hatalmas szemeivel nem lehet betelni. 

Ezt is szeretjük