56 magyar színész fogott össze az anyáért és családjáért: leégett a családi házuk
A Centrál Színház művészeti titkárának családi háza februárban égett le, őt támogatja rendhagyó előadásával az 56 színész.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

56 színész fogott össze, hogy jótékonysági online előadást szervezhessen a Centrál Színház művészeti titkáruk, Pataki Ági és családja megsegítésére. Február elején Tordason leégett a házuk, amelyben az édesanya többek között tízéves fiával, Miksával élt. 

Öröm a bajban, hogy a családból mindenki jól van, a tető viszont majdnem teljesen odalett, az oltási munkálatok tönkretették a falak nagy részét és a berendezést. 

56 magyar színész fogott össze 

A színházi szakma egy emberként mozdult meg, aki tudott, eddig is segített: színészek pakoltak ki a házból, díszítők lapátolták le a maradványokat a tetőről. Most pedig 56 színész összefogásával Lázár Ervin Szegény Dzsoni és Árnika című meséjére jótékonysági online előadást szervez a színház, ami on-demand módon a későbbiekben is elérhető lesz. 

tordas-haz

Lázár Ervin meséjét a szeretet erejéről mindenki ismeri: ki azért, mert gyermekkorában felolvasták a szülei, ki pedig azért, mert éppen ő olvasta fel a gyermekének. Árnika, Östör király, a Százarcú Boszorka, Rézbányai Győző és persze Szegény Dzsoni mind jó ismerőseink. 

A mesét most különleges feldolgozásban 56 színész olvassa fel váltva, saját otthonából. A megkeresett művészek közt ott vannak a Centrál Színház társulatának tagjai, a jelenleg a színházban játszó vendégművészek és sok-sok, korábban a Centrálban szereplő színész. Mind azonnal vállalták a feladatot, és készítették el otthon, saját készülékeikkel a videófelvételt, amelyen egy-egy részletet olvasnak fel a meséből. Így az előadásban 56 otthonból szól a történet, 56 hangon.

56-szinesz

A felolvasásban közreműködnek: Ágoston Katalin, Alföldi Róbert, Andrádi Zsanett, Balla Eszter, Balogh Anna, Balsai Móni, Básti Juli, Bata Éva, Bereczki Zoltán, Borbás Gabi, Borbély Alexandra, Botos Éva, Cserna Antal, Endrédy Gábor, Falusi Mariann, Fehér Tibor, Földes Eszter, Gats Éva, Gryllus Dorka, Györgyi Anna, Janicsek Péter, Kakasy Dóra, Kálloy Molnár Péter, Katona László, Kovács Krisztián, Kovács Patrícia, Kovács Vanda, László Zsolt, Lengyel Tamás, Magyar Attila, Mészáros András, Nagy-Kálózy Eszter, Nyertes Zsuzsa, Ódor Kristóf, Pálfi Kata, Papp János, Parti Nóra, Pokorny Lia, Puskás Péter, Puskás Tamás, Rada Bálint, Radnay Csilla, Rudolf Péter, Scherer Péter, Schmied Zoltán, Serbán Attila, Simon Kornél, Stohl András, Szabó Éva, Szabó Győző, Szalay Kriszta, Szemenyei János, Szilágyi Csenge, Sztarenki Dóra, Tompos Kátya, Trokán Nóra.

Jegyeket a Centrál Színház weboldalán lehet vásárolni 2021. március 12-én 10 órától. A teljes bevételt Pataki Ági családja kapja.

Pokorny Lia és Csányi Sándor fia

A színésznő csak nagyon ritkán beszél 2003-ban született fiáról, de a Reggeliben elárulta, milyen tehetséges Miska. Már most látszik, örökölte a szülei művészi vénáját, ám őt a színészet helyett a zene vonzza. Több hangszeren játszik, és nagyon jól énekel.

Ezt is szeretjük