Básti Juli 21 éves fia jóképű pasi lett: Dávid komoly filmes díjat nyert
Básti Juli legkisebb fia, Dávid egyre nagyobb sikereket ér el mint filmzeneszerző.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Noha Básti Juli Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznőnek, valamint a Halhatatlanok Társulatának örökös tagjának mondhatja magát, mégsem ezekre az érdemeire a legbüszkébb. Élete fő művének három fiát, Mártont, Samut és Dávidot tartja.

Míg legidősebb gyermeke első, Gothár Péterrel kötött házasságából született, két kisebb fiával második férjét, a színész-rendező Puskás Tamást ajándékozta meg.

Básti Juli legkisebb fia, Dávid

Cseppet sem meglepő, hogy a művészcsaládba született gyerekek maguk is ezt a pályát választották. Samu és Dávid is a színpadon képzeli el a jövőjét. Utóbbit a színészet mellett a zenei karrier is vonzza, filmzeneszerzőként pedig egyre nagyobb sikereket ér el. 

Ő nyerte el a Pannonia Studio nemzetközi filmzeneszerző verseny közönségdíját, amivel az egyik legnagyobb álmát váltotta valóra.

- Fel fogják venni az egyik zenémet egy 53 tagú, élő, szimfonikus zenekarral, ami két-három éve az egyik legnagyobb vágyam - mesélte a Reggeliben.

A nevezőknek egyébként korántsem volt egyszerű dolguk, a Kincsem egyik jelenetének aláfestő hangzását kellett újrakomponálniuk. Bár Dávidnak ez a film az egyik legnagyobb kedvence, az alkotói munka előtt közvetlenül szándékosan nem nézte újra, nehogy befolyásolják az eredeti dallamok.

Bár a díj mellett a Centrál Színház egyes darabjaihoz is írt már zenéket, mégsem kizárólag ezzel szeretne foglalkozni az elkövetkezendő években.

 - Szerintem a zeneszerzés és a színészet tökéletesen kiegészíti egymást. Míg az első inaktív, inkább az agyban történő folyamat, a színészkedés egy aktív valami. Nem tudnám csak az egyiket csinálni, nekem nagyon jól passzol a kettő.

Janza Kata és Pintér Tibor lánya

Janza Kata és Pintér Tibor házasságából egy gyönyörű lányuk született 1998-ban, aki a Janka nevet kapta. Köztudott, hogy barátokként váltak el, így a sármos színész lányával is közeli kapcsolatban tudott maradni.

Ezt is szeretjük