C-, A-, D-, B-, és K-vitamin-tartalma magas, ráadásul rákmegelőző, immunerősítő és méregtelenítő hatású is a sárgarépa. Hogy a gyerkőc szívesebben fogyassza, belecsempészheted finom gyümölcsturmixokba is.
Dia
A-vitamin, B-vitamin-komplex, C- és U-vitamin is van a káposztában, amelyet ínycsiklandó saláta formájában tehetsz az asztalra márciusban is.
Dia
A magvak igazi kincsestárai az értékes olajoknak, a szervezet számára fontos zsírsavaknak és vitaminoknak. Rákellenes és antioxidáns mivoltuk miatt különösen fontos őket márciusban is az étrendbe iktatni, akár otthon sütött pogácsára vagy salátára szórva.
Dia
A cékla nemcsak gyönyörű színű növény, de rendkívül egészséges is: vas-, folsav-, antioxidáns- és bioflavonoid-tartalma, illetve immunerősítő hatása miatt márciusban se feledkezzetek el róla.
Dia
Márciusban is jót tesz a bélrendszernek, a vesének és a látásnak is a petrezselyem, amely C-vitaminban, E-vitaminban gazdag, és rákellenes.
Dia
Márciusban még mindig az egyik legjobb választás, ha friss zöldségre vágytok, a fekete retek, amely valóságos C-vitamin-bomba, baktériumölő és légúttisztító hatású is.
Dia
Az oldható rostokban gazdag aszalt gyümölcsök kálium-, vitamin-, bioaktívfenol- és ásványianyag-tartalmuk miatt márciusban is kedvenc csemegéitek közé tartozhatnak.
Dia
Végül a déligyümölcsök, amelyek bár messziről érkeznek, mégsem kell őket teljesen mellőzni az étrendből. A banán kalciumtartalma, a kivi kiemelkedő C-vitamin-tartalma révén hasznos lehet márciusban a szervezetnek.