6 rudit is kifogásolt a Nébih - Melyik lett a legjobb a termékteszten?

Ellenőrizték egyebek közt a túrórudak tartósítószer-, cukor- és laktóztartalmát is.

Szupermenta 2022 túrórúd
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kakaós masszával bevont túrórúd Magyarország egyik kedvenc édessége, különösen a gyerekek szeretik. Az édes-savanykás desszert ma már számos ízesítésben kapható, és több cég is gyártja.

Májusban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal - Nébih - összesen 22 fajta túrórudat vizsgált, melyek közül hat esetben indított hatósági eljárást. Az élelmiszer-vállalkozókkal szemben kiszabott bírságok összege közel 800 ezer forint - közölte a Nébih az MTI-vel kedden.

Szupermenta terméktesztprogram

A Szupermenta terméktesztprogramban a népszerű desszertkészítményt vizsgálták, közöttük 15 túródesszert és 7 tejalapú desszertkészítmény termék szerepelt. Az élelmiszer-biztonsági és -minőségi vizsgálatok során a mikrobiológiai vizsgálatokon túl ellenőrizték egyebek közt a termékek tartósítószer-, cukor- és laktóztartalmát is. Három termékben a szorbinsav mennyisége meghaladta az adalékanyagokról szóló rendeletben meghatározott felső határértéket, emiatt a gyártónak élelmiszer-ellenőrzési bírságot kell fizetnie. Négy terméknél akadtak jelölési hibák. Gond volt többek között a tápértékjelöléssel, valamint az összetett összetevők feltüntetésével.

turo-rudi-nebih
Fotó: www.szupermenta.hu

Közölték: három termék esetében a jelölési hibák miatt, két terméknél minőségi hiba miatt, valamint egy terméknél jelölési és minőségi hiba miatt indult eljárás. Arra is kötelezték a cégeket, hogy javítsák ki a feltárt hibákat.

Ezek a legkedveltebb túrórudak

A Szupermenta terméktesztek egyik legnépszerűbb mozzanata a kedveltségi vizsgálat, melyen ezúttal is szakértő és laikus kóstolók pontozták a termékeket. Értékelésük alapján a 15 túródesszert közül a dobogó legfelső fokára a Pöttyös Túró Rudi állhatott, a második helyen a Pilos Túródesszert végzett, míg a harmadik helyet a Pöttyös Óriás Rudi laktózmentes érdemelte ki. A hét tejalapú desszertkészítmény versenyében az első holtversenyben a Milfina Rudi és a CBA Piros Rudi lett, második a Sissy Rudi, harmadik helyen pedig a S-Budget Rudi végzett.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Melyikben van a legtöbb túró?

A túrórudak esetében a túrótöltelék mennyisége 37% és 50% közötti volt. A tejalapú rudak 42% és 44% közötti tejalapúkészítmény-mennyiséggel készültek. A legmagasabb túrótartalommal a Csepres Trudi és a Pöttyös Túró Rudi 0% büszkélkedhet. Őket követi a sorban 47%-os túrótartalommal a Macis Milk Laktózmentes, a Pilos és a Tesco rudi. A következő termékek túrótartalma pedig kevesebb mint 40%-os: Mizo Update1, Spar, Auchan Nívó Túró Max és a Mizo Túró Rudi. A részletes vizsgálati eredmények elérhetők a Nébih Szupermenta termékteszt oldalán.

Gyerekkedvenc táplálékok cukortartalma

Nézzük néhány többé-kevésbé egészségesnek hitt gyerekkedvenc táplálék cukortartalmát.

7 kedvelt táplálék, amiről nem hinnéd, hogy tele van cukorral: ne adj belőle sokat a gyereknek

Nézegess képeket!

Elolvasom

Képek: www.szupermenta.hu

Ezt is szeretjük