"Ne aggódjatok, erősek vagyunk": levelet írtak szüleiknek a barlangban rekedt thai gyerekek
Az esőzések nehezítik a thai kicsik mentésének megkezdését.

cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egész világ aggodalommal figyeli a barlangban rekedt thai gyerekek sorsának alakulását, akik június 23-án fociedzőjükkel mentek be egy barlangba, ám sajnos kifelé már nem tudtak jönni, mivel a heves esőzés okozta vízszintemelkedés elzárta az útjukat.

A 11-16 éves gyerekek mentésének mikéntjét folyamatosan tervezik. Mivel gyermekéletekről van szó, a legbiztonságosabb és legkockázatmentesebb módszert szeretnék választani, így az elképzelések szinte napról napra változnak. A másik irányból való járatfúrástól a speciális mentőkabinokig többféle terv született már, utóbbi a legújabb, ezt Elon Musk amerikai üzletember pénteken ajánlotta fel a gyerekek mentésére. A Boring Company és a SpaceX mérnökei a szombati napon érkeznek a barlanghoz. Másik ötlet egy víz alatti csőfolyosó kiépítése. Egyelőre nem tudni, a szakemberek végül mire jutnak a helyszínen.

A vizet a járatokból folyamatosan szivattyúzzák, de mivel továbbra is esőzések vannak a térségben, a mentőalakulat nincs könnyű helyzetben, és sajnos már egy haláleset is történt: egy búvár, aki oxigénpalackot szeretett volna bejuttatni a gyerekekhez, visszafelé vezető útján rosszul lett, és életét vesztette.

A gyerekek levelei
A gyerekek levelei

Levelet írtak a kicsik

A gyerekek most kis füzetlapokon írt üzeneteket küldtek ki a szüleiknek, illetve a 25 éves futballedző is írt néhány sort. A gyerekek szinte mindegyike arra kéri a kintieket, hogy ne aggódjanak értük. Egyikük sült csirkét kért a szüleitől arra a napra, mikor hazaér, egy másik azt írta, bár fázik odabenn, minden rendben van vele. Egy gyerek ígéri, hogy siet haza, hogy segíthessen a szüleinek a boltban. Bee, Night, Bew, Tee és a többiek hihetetlen bátorsággal viselik az őket ért lelki és fizikai megpróbáltatást. Ebben nagy segítségükre van a meditáció.

Az edző levelében nagymamájának üzent, és bocsánatot kért a szülőktől. Utóbbit így fogalmazta:

- A gyerekek jól vannak, és ígérem, hogy mindent megteszek értük, ami tőlem telik. Köszönöm mindenkinek, akik segítenek nekünk, és bocsánatot kérek a szülőktől.

Ezt is szeretjük