Homokos, lassan mélyülő, gyerekbarát strandok a Balaton körül: 5 szuper célpont
Kicsikkel ideális választások lehetnek.

balaton
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Balaton örök szerelem, több évtizede volt nyarak emlékeinek őrzője, ahová kis családjával még boldogabban utazik az ember. Ez alkalommal viszont sokkal körültekintőbben kell célpontot választani, hiszen a kicsik igényei az elsők.

Az az ideális, ha a választott balatoni célpont rendelkezik gyerekek számára megfelelő stranddal: lassan mélyülő víz, homokos part és játékok szükségeltetnek. A biztonságos, felhőtlen, élményekkel teli nyaralásotokat elősegítendő, öt olyan, balatoni strandot javaslunk, mely kisgyerekes családoknak remek választás.

Öt célpont a Balaton körül

Bár a déli part az, ahol a víz köztudottan lassabban mélyül, mi mindkét partról, északiról és déliről egyaránt válogatunk a követelménynek megfelelő strandokat a következőkben.

Balatonlelle, Napfény Strand

A déli parti, balatonlellei partszakasz lassan mélyülő vize ideális a kisgyerekes családok számára. Napfény Strand nevű strandja a tó medréből származó homokkal terített, így homokvárépítésre kiváló lehetőséget ad. A füves részen a magas fák árnyékában kellemes a pihenés. A strandhoz tartozik egy medencés élményfürdő részleg is. Balatonlellén egyébként mintegy négy kilométernyi szabadstrand is van, a legnagyobb két kilométer kiterjedésű.

Balatonboglár, Platán Strand

Öreg platánfák ölelésében terül el a déli parti szabadstrand, mely igazi paradicsom a gyerekeknek. Igaz, listánkban kakukktojás, mivel nem homokos a partja, de játszótere pazar: rengeteg játékkal felszerelt, és mesés, fából készült kalózhajója is színes élményeket tartogat a kicsiknek. A fűzfalabirintus meglátogatása lehet a legizgalmasabb szórakozási lehetőség mind közül - persze, csak a hűs Balaton után, és ne feledkezzünk meg a Buborék Élménystrandról sem, mely külön kis szigetként várja látogatóit.

A Platán Strand és a Buborék Élménystrand
A Platán Strand és a Buborék Élménystrand

Alsóörs, Strandfürdő

Jókora homokos gyerekpancsolóval várja a családokat a déli parti, alsóörsi strand. Ez voltaképpen egy öböllé szélesített, homokos szakasz, amivel már csak a szuper játszótér vetekszik - persze, egyértelműen a tó hűs vize és a homokvárépítés győz. Nagy területen fű és magas fák adnak kényelmes pihenőhelyet. A jókora csúszda a nagyobbacskák kedvére való lehet, ahogyan az itt található élménypark is.

A cikk az ajánló után folytatódik

Csopak, Községi Strand

Homokos szakasszal is ellátták, így a kicsikkel is igazán kellemes és kényelmes strandolási lehetőséget nyújt az északi parti Csopak strandja. A gyönyörűen parkosított, szép környezet kiragad a hétköznapokból, és kellemes pihenést kínál. Játszótér, óriás csúszda és strandröplabdapálya is van, így piciktől a kamaszokig mindenki talál magának szórakozási lehetőséget.

Csopak, Községi Strand
Csopak, Községi Strand

Badacsonyi strand

Részint füves, részint homokos az északi parti Badacsony strandja. A legkisebbek számára a homokvárépítés mellett a játszótéri móka is jó kiegészítője lehet a pancsolással töltött időnek. Mivel a játszótér fákkal beültetett, kellemesen árnyékos. A nagyobbacskák többféle labdajátékra - például lábtengó, röplabda - is találnak lehetőséget a kialakított pályákon.

Ajánlókép: Getty Images.

Ezt is szeretjük