Kétszer esett teherbe egy hónap alatt: megmutatta már 2 éves ikreit

Rebecca Roberts ikrei, Noah és Rosaline 2020 őszén születtek.

rebecca-roberts-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Legkésőbb a 8. osztály végéig mindenki tudja már, hogy várandósan nem lehet újra teherbe esni. Ez egy afféle axióma, mint hogy két ponton át csak egyetlenegy egyenes húzható.

Épp ezért rendkívül különösen hangzik, amikor valaki az mondja, hogy már terhes volt, amikor újra megfogant. A jelenség azonban orvosilag is igazolt: szuperfetációnak hívják.

Már 2 évesek a szuperfetációval született ikrek

A szakemberek szerint a petefészek-stimuláción átesett nőknél valamivel gyakrabban figyelhető meg a rendkívül ritka jelenség. A szuperfetáció lényege, hogy a terhességre jellemző hormonális állapot - így a peteérés leállása -, illetve a nyákdugó kialakulása csak lassan történik meg, melynek következtében az édesanya - általában néhány hét különbséggel - újra teherbe esik. Egy brit édesanya, Rebecca Roberts kisfiával, Noah-val háromhetes terhes volt, amikor kislánya, Rosaline megfogant. A 12. heti ultrahangvizsgálaton derült ki, hogy két magzat van Rebecca méhében.

Az ikrek 2020 őszén születtek meg: Noah 33 hetesen, Rosaline alig 30 hetesen. A kislány még hetekig szondás táplálásra szorult.

A Noah és Rosaline közötti méretbeli különbség még fél évvel a születésük után is szembeötlő volt. A képen nővérükkel, a ma már 16 éves Summerrel.

Rosaline és Noah már kétévesek múltak, és bölcsődébe járnak. Édesanyjuk szerint a kislány könnyebben oldódik, a kisfiúnak kicsit több időbe telt beilleszkedni.

Rebeccának és férjének az ikrek születése óta még egy kicsi színesíti a hétköznapjait. George 2022 januárjában született.

Ezt is szeretjük