A szoptatás tényleg olyan örömteli? Erről a brutálisan őszinte posztról beszél most az internet
Egy anyuka vallomása.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

The Nashville Bump felhasználónév alatt tett közzé az Instagramon őszinte bejegyzést a szoptatásról egy nashville-i anyuka, melyet január 24-i közzététele óta imádnak az internetezők, nem véletlenül, amellett ugyanis, hogy elismeri a szoptatás szépségét, ír a nehézségekről és kétségekről is, arról, hogy nem minden olyan, mint ahogy azt a közösségi média örömteli szoptatós képei sugallják.

A bejegyzés valahogy így hangzik szabad magyar fordításban: "Ok, amit most mondok, azt mindannyiunkért mondom. A szoptatás kemény. Nagyon-nagyon kemény. Néha nem is tudom megmagyarázni, mi teszi olyan nehézzé. A bizonytalanság, a hátsó gondolatok, a felelősség, az elköteleződés, a kényelmetlenség... csak néhány a sok közül. Megbíztunk a testünkben, hogy kilenc hónapon keresztül segítse gyermekünk növekedését, most pedig meg kell bíznunk abban, hogy biztosítja a tápanyagot fejlődéséhez és növekedéséhez. Beszéljünk a nyomásról. A szoptatás témaköre tele van megválaszolatlan kérdésekkel. Fogalmad sincs, valójában mi történik ott. Túl sok? Túl kevés? Túl erős? Nincs elég tápanyagtartalma? Nincs elég idő? Elzáródott a tejcsatorna? Begyulladt? Mi a csuda!!! Mintha még nem lenne épp elég nehéz. Persze a legkönnyebben onnan tudod, jól csinálod-e, ha a baba súlya egészségesen gyarapszik - remek, csak előrántom a cuki kis babamérleget. De még így is. Annyira jól akarjuk csinálni, kétségbeesetten vágyjuk, hogy a kisbabánk fejlődjön. Akarjuk ezt a kapcsolatot. Akarjuk a tapasztalatot.

Végül is, teli hassal már minden jó. Ez az, ami számít. De csak azt tudom, hogy a szoptatás nehéz. Megteszek minden tőlem telhetőt, de mindig ott motoszkál egy kérdés a fejemben. Mindig megkérdőjelezem magam. Mindig azon gondolkodom, jól csinálom-e. Elszántam magam, hogy képes leszek rá. Meg akarom csinálni. Az anyukáknak tényleg szükségük van minden lehetséges támogatásra. Szóval anyuka, én mondom neked, nem fogsz megőrülni, tényleg nehéz, de jól csinálod. Csak így tovább!! Azt csiripelik a madarak, hogy egyre könnyebb lesz."

 

Ok, I'm going to say it for us all. Breastfeeding is hard. It's really, really hard. Sometimes I can't even explain what makes it so difficult. The uncertainty, second guessing, responsibility, commitment, discomfort...just to name a few. We trusted our bodies to grow our babies for 9 months and now we have to trust our body to supply the nourishment for our babes growth & development. Talk about pressure Breastfeeding is full of unanswered questions. You truly don't know what's going on down there. Too much? Too little? Too intense? Not enough hindmilk? Not enough time? Plugged duct? Mastitis? WTF!!! As if it wasn't hard enough And of course the biggest way to know if you're doing well is if the baby is gaining weight...great, let me just whip out my handy dandy baby scale..But, even with all of that. We all so desperately want to survive and push through. We so badly want to have our baby thrive. We want that relationship. We want the experience. In the end, fed is best. That's what matters. But all I know right now is that breastfeeding is hard. I am doing my very best but always have a question in the back of my mind. Always second guessing myself. Always wondering if I'm doing OKAY. I'm determined to tough it out. I want to do this. Mamas really do need all the support they can get. So mama, you're hearing it from me, you're not going crazy, it is hard, but you're doing good. Keep going!! There's a rumor going around that it gets easier • • • #motherhoodrising #motherhood #motherhoodunplugged #postpartum #breastfeeding #ebf #fedisbest #baby #newborn #mom #mama #momlife #fitpregnancy #pregnant #pregnancy #babygirl #letthembelittle #laleche #momstrong #fitmom #mommy #daughter #ig_baby #ig_motherhood #newmom #healthypregnancy #strongmom

Leah (@thenashvillebump) által közzétett fénykép,

Ezt is szeretjük