18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

4 fontos tény a terhesség alatti szexről (18+)

Nem kell választani. Ha odafigyeltek egymásra, ez az időszak olyan örömteli lehet, mint az az idő, aminek eredményét a szíved alatt hordod.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokan az első hónapokban minden aggodalom nélkül szeretkeznek, mert a kismamán nem látszanak a várandósság fizikai jelei. Csak a terhesség utolsó harmadában nem teszik, és mégis egészséges, gyönyörű gyermeket hoznak a világra.

Az első és legfontosabb kérdés, ami felmerül benned, hogy milyen esetek azok, amikor nem biztonságos a szex. Ha a terhességed alatt vérzés, fájdalom lép fel, vagy veszélyeztetett terhes vagy, eszedbe se jusson!

Dúlnak a hormonok

A babavárás időszaka sok változást hoz. Sok kismama teljesen máshogyan viszonyul a szexhez, mint előtte. Van, akin kitör a láz, és sokkal többször kívánja a párját, mint terhessége előtt. Van, aki éppen ellentétesen reagál, és elutasítja a közeledést. Ezt okozhatják a hormonok is, de van, aki az anyaságot nem tudja összeegyeztetni a szexszel.

A férfiak is többféleképpen nyugtázzák a terhességet. Sokan szexinek találják egészséges, csillogó szemű, teltebb keblű párjukat. És köztük is van, aki azt mondja, hogy a baba már köztük van, és nem tud nőként tekinteni a kismamára. Ez nem azt jelenti, hogy ne szeretné nagyon azt a nőt, aki a gyermekét hordja a szíve alatt!

Lehet, nem lehet?

Egészséges kismamák nyugodtan áldozhatnak a test örömeinek, a szex önmagában nem ártalmas. A mozgás nem veszélyezteti a babát, biztonságban van a méhben. Az orgazmussal méhösszehúzódások járnak, de ezek nem olyanok, mint a szülés előtt jelentkezők, bár hasonlóak.

Hogyan?

A terhesség első három hónapjában, amíg nem növekszik a pocak, bármilyen pózban lehet szeretkezni, persze a nagyon erőteljes mozdulatokat kerülni kell. A kismamák ilyenkor általában gyengédebb érintésre, szeretgetésre vágynak, és nem arra, hogy leteperjék őket. Ha már látszik a pocak, akkor hátulról vagy fekve, kanálpózban lehet kényelmes.

A misszionárius póz ilyenkor már nem nyerő. A szex nem egyenlő a behatolással. Ha nincs kedve hozzá valamelyikőtöknek, akkor elégítsétek ki máshogy egymást, számos módon szerezhettek örömet a másiknak.

Beszéljük meg!

Ha valamelyikőtöknek problémája van a szexszel vagy bármivel a témában, azt meg kell beszélni.

Fontos! Ebben az időszakban fokozottan oda kell figyelni a fertőzésveszélyre! Az intim higiénia és a védekezés különösen fontos. Azok a kórokozók, amikkel könnyen elbánt a tested, és észre sem vetted a támadást, most átjuthatnak a védelmi rendszeren. Így a párodnak érdemes gumit húznia, még akkor is, ha most abszolút védettek vagytok a teherbeeséstől.

A kismama szégyellheti kikerekedő alakját, nem találja vonzónak megváltozott testét. Van, aki csak ölelésre, simogatásra vágyik, de szexre nem. Ha te is így vagy ezzel, akkor mondd el. A férfiak ezt az igényt közeledésnek vehetik, és nem értik, hogy mi történik.

A férfiak nem mernek közeledni, mert féltik a kismamát, vagy nem tudnak mit kezdeni a hárman az ágyban érzéssel. Segíts partnerednek, és értesd meg vele, hogy a várandósság nem jelent egyet azzal, hogy a széltől is óvnia kell téged!

Ha veszélyeztetett terhes vagy, akkor konzultálj az orvosoddal, hogy mit tehetsz és mit nem. Nem kell szégyellni, hogy vágyaid vannak kismamaként.

Ha valamelyikőtöknek erős ellenérzései vannak, akkor nem szabad semmit sem erőltetni, de a vágyakat is figyelembe kell venni. Találjátok meg a mindkettőtök által bevállalható középutat, hogy az örömteli időszak ne forduljon hisztibe és sértődésbe.

Ezt is szeretjük