Képeken 10 étel, ami felborítja a sav-bázis egyensúlyt

A gyereknek pláne ártalmasak

Sokan mégis naponta fogyasztják őket.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kiegyensúlyozott sav-bázis háztartás legfontosabb feltétele többek között az egészséges máj-, vese- és tüdőműködés, hiszen az anyagcsere-végtermékek ezeken a szerveken keresztül távoznak. Ennek az állapotnak a kialakulását és fenntartását nagymértékben hátráltatja a fehérje-, zsír- és szénhidrát gazdag étrend, ami nem tartalmaz kellő mennyiségű bázisos ásványi sót. Tudd meg, mely ételek tolják egy leginkább savas irányba a szervezet pH-értékét!

Savképző hatású élelmiszer a hús…

…beleértve az egyébként sok szempontból egészséget halat is.

A tojás is a savasító élelmiszerek közé tartozik.

Ugyanez a helyzet a sajttal.

A vaj értékes fehérjeforrás, savasító hatása miatt azonban érdemes csak vékonyan megkenni vele a kenyeret.

A fehér liszt fogyasztása sem ajánlott – kerüld a belőle készült péksüteményeket.

A finomított cukor különösen rosszat tesz.

A fehér rizsben sok a szénhidrát, ráadásul savasít is.

Mindenféle gomba savasító hatású.

A befőttek is tele vannak cukorral, ráadásul a gyümölcsök vitamintartalma a hőkezelés során nagyrészt elveszik. Inkább tedd a mélyhűtőbe a szezonális finomságokat.

10 étel, ami helyreállítja a sav-bázis egyensúlyt

A rossz anyagcsere, a puffadás, az emésztési zavarok és ezzel együtt a túlsúly egyik igen gyakori oka az elsavasodás - ami sajnos a gyerekeket is érinti, egyre nagyobb számban és egyre fiatalabb korban. Az alábbi táplálékokkal sokat tehetsz ellene - nagy részüknek ráadásul éppen szezonja is van. Kattintsd végig a galériát!

10 étel, ami helyreállítja a sav-bázis egyensúlyt - A gyereknek is adhatod

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük