Hol tartják a legmesésebb maszkabált? Itt te lehetsz a bálkirálylány
A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

port Gyerek ajanlo 3 het
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sejtelmünk sincs arról, vajon hogy álltok az újévi fogadalmakkal, de, ha esetleg szerepelt köztük a több bolondozással és jókedvvel töltött idő, malacotok van: öt szuper programot is ajánlunk, ahol mindezt megvalósíthatjátok.

Ezen a hétvégén a Coraline bemutatójával, az Eszter-lánc Mesezenekar szülinapi bulijával, királyi maszkabállal, Rutkai Bori kiállításának záró hétvégéjével és a Puskin Kuckó programjaival várnak benneteket.

Coraline

Budapest Bábszínház - január 19., 10:30

A 12 éves Coraline családja Londonból egy régi, unalmas, vidéki házba költözik. A szülők állandóan dolgoznak, így a kislány egyedül fedezi fel a környéket: megismerkedik a ház fura lakóival és egy barátságtalan macskával. Felfedezőútja során talál egy kicsi, befalazott ajtót, mely nem vezet sehová. Ám egy éjszakán a titkos ajtó kinyílik, és Coraline hamarosan egy másik világban találja magát.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar szülinapja

Budapest, MOM Kulturális Központ - január 20., 11:00

A zenekaroknak is van születésnapja? És szülinapi bulija? Hát persze! Ünnepeljétek meg közösen az Eszter-lánc mesezenekar bűvös, hétéves születésnapját! Vendégek különleges hangszerekkel, új és régi dalok, öröm, móka, szülinap! Az ünnepi koncert vendége Gryllus Vilmos lesz.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Maszkabál a királyi palotában!

Budapest, Országos Széchényi Könyvtár - január 19., 15.00 - 18.00

2019. január 19-én az Országos Széchényi Könyvtár családi nap keretén belül, Mátyás király világhírű könyvgyűjteményéhez kapcsolódóan, zenés-táncos mulatságot, farsangoló maszkabált rendez, melyen illuminátormesterek, vándormuzsikus és finom falatok várják az érdeklődőket. A bálra belépés alkalomhoz illő udvari maszkában lehetséges, az est végén bálkirálylány- és bálkirályfi-választás lesz.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Rutkai Bori: Majd ha piros hó esik

Budapest, Barabás Villa - január 20-ig ingyenesen látogatható

Rutkai Borit sokan énekes-dalszerzőként ismerik, kevesebben ismerik vizuális alkotói oldalát. Képei a nézőt szinte beszippantják, és álombeli barangolásra hívják, izgalmas tájak, dimenziók nyílnak meg a kalandozások során. A festmények erdejében Bori horgolt lámpásai világítanak, a téli ünnepek hangulatát megidézve.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Puskin Kuckó

Budapest, Puskin mozi - május 5-ig

A korábbi szezonokhoz hasonlóan ismét izgalmas választék várja a kuckósokat. Folytatódik a Legkisebbek mozija, ahol gyermekbarát körülmények között vetítenek klasszikus mesefilmeket, és ismét vendégül láthatják az olyan nagy kedvenceket, vissza-visszatérő barátokat, mint például Gryllus Vilmos, a Kolompos és a Kaláka. A Puskin Kuckóban a koncertek és a változatos vetítések mellett természetesen visszatérnek a mindenki által kedvelt bábelőadások is.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Nyitókép: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük