A legmenőbb programok kicsiknek: a láthatatlan köpenytől az indiános vonatozásig

A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

nyul 3
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Már csak párat kell aludni a tavaszi szünetig, na és persze hamarosan a húsvéti nyúl is tiszteletét teszi. Türelmetlen vagy? Sebaj, valahol előrehozták az ünneplést, ahová téged is szeretettel várnak! Dönts bárhogy, egyvalami teljesen biztos: a legfrissebb tavaszi programok éppolyan színesek, mint maga az évszak.

Ezen a hétvégén Cinemira Gyerekfilm Fesztivállal, PONT Fesztivállal, Rutkai Bori Banda-koncerttel, Harry Potterrel és a varázslás tudományával, valamint a Kiscelli Múzeum húsvéti programjával várnak benneteket.

Kiscelli Húsvét

Budapest, Kiscelli Múzeum - április 13., 10.00 - 18.00

A nap folyamán a 170 éves Landerer és Heckenast nyomda egykori nyomdagépén húsvéti kártyát nyomtathattok a Letterpress workshopon, csokikat készíthettek a KockaCsoki manufaktúrával, besegíthettek a húsvéti készülődésbe a WAMP design vásárával és a megújult Kiscelli shop termékeivel, valamint kipróbáljátok a Kiscelli Múzeum társasjátékát, a Cellrist, és a Játszóház Projekt játékmestereinek segítségével egy másik társast is. Ha még ez sem lenne elég, a tárlatvezetések során feltárulnak a múzeum és a környező park rejtett kincsei is.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz. 

Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál

Budapest, Akvárium Klub - április 12-14., 14.00 - 18.00

A kifejezetten gyerekeknek szóló nemzetközi filmfesztivál április 12. és 14. között, az Akvárium Klubban vár benneteket, ahol több mint nyolcvan ország minőségi gyerekfilmjeit láthatjátok élőszereplős, animációs és dokumentum műfajban. A vetítések mellett filmes, animációs, kaszkadőr- és sminkfoglalkozásokon próbálhatjátok ki magatokat. Felújított formában látható a Macskafogó, a Keménykalap és krumpliorr, valamint a Vizipók-csodapók mozifilm is.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz. 

PONT Fesztivál - Mi a csoda?

Budapest, Várkert Bazár - április 13-14., 10.00 - 21.00

Az UNESCO szellemi kulturális örökség listáján szereplő hagyományok, szokások, táncok és ízek közül a PONT Fesztivál magyarországi és balkáni kincseket vonultat fel. Busójárással, télűző rítusokkal és mesék különleges atmoszférájával kel életre a Balkán szelleme. Az egész napos családi programokon táncokat, kézműves hagyományokat és a térség gasztronómiáját ismerhetitek meg. Mindkét nap Tavaszköszöntő koncerttel vár benneteket Gryllus Vilmos, lesz Hangolódó mesekoncert, balkáni mesemondás, mézeskalács-díszítés, és készíthettek busóálarcot is. A rendezvény ingyenes!

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Rutkai Bori Banda: Nyúl Ubul házibulija

Budapest, Budavári Művelődési Ház - április 14., 10.00

Ázsiai pázsitok felett repülő varázslovakon, szárnyaló picikliken, Sárkányjárgányon száguldozhattok ezen a délelőttön. Nap Papával és Hold Mamával bújócskázhattok a táncoló tó körül, indiánokkal vonatozhatjátok körbe a Balatont, Csuklós Miklóssal buszozhattok hidakon keresztül és hegyeken át, és még a Béla Bálba is elmehettek mulatozni! Bori színes horgolt bábjaival kíséri a ropogós, frissítő dalokat.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz. 

Bölcs Kavics Irodalmi Laboratórium - Harry Potter és a varázslás tudománya

Budapest, Petőfi Irodalmi Múzeum - április 14., 10.00 - 12.00

Hol tart a muglik tudománya? Létezhet-e láthatatlanná tevő köpönyeg? Működik-e a memóriatörlés? Milyen körülmények között lehetne kviddicsmeccset tartani? A második Bölcs Kavics küldetés alkalmával elmerülhettek Harry Potter világában, és megvizsgálhatjátok a varázslatok tudományosságát.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz. 

Képeken tíz tüneményes nyuszis reggeli - Válogatós gyerekeknek is

A húsvét vallási jelentőségén túl elsősorban a gyerekekről szól. A legkisebbek ilyenkor lelkesen keresik az eldugott csokitojásokat, és készülnek a locsolkodásra. Ha szeretnél még több örömet szerezni gyermekednek, az ünnep alkalmából készíts speciális, de nem túl bonyolult, nyuszis reggelit.

Képek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük