5 évig hiába próbált teherbe esni, ötös ikrei születtek: ma 7 gyereket nevel a Scott család

2 fiuk mellé ötös ikreik születtek. Már ilyen nagyok a Scott ikrek.

otosikrek-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ikerterhességek száma a 80-as évek óta világszerte egyre növekszik. Statisztikák szerint Magyarországon minden hatvanadik szülés ikerszülés és minden háromezredik szülésre jutnak hármas ikerbabák. A négyes, illetve ötös ikrek ennél jóval ritkábbak.

Az Utah állambeli Skyler és Jamie Scott két fiuk mellé szerettek volna testvért, ám öt évig hiába próbálkoztak. Végül asszisztált reprodukció révén ötös ikrekkel lett terhes Jamie. Lily, Violet, Daisy, valamint Logan és Lincoln ma már ötévesek, és édesanyjuk rendszeresen oszt meg képeket a nem hétköznapi családjukról.

7 gyereket nevel a Scott család

A babák a terhesség 29. hetében születtek 2018 márciusában a Phoenix-i St Joseph’s Kórházban. Hosszú heteket töltöttek itt, de mindegyikük egészségesen térhetett haza.

Ez volt az első közös kép 2018 nyarán a héttagúvá vált Scott családról. Bár sok segítséget kaptak, az ikrek gondozásából a nagyfiúk is kivették a részüket.

A lenti képet elnézve az embernek az a furcsa érzése támad, hogy a babák sorozatának soha nincs vége. És jó eséllyel sokszor a szülők is így éreztek.

Bár a hétköznapok nem egyszerűek hét gyerekkel - főleg, ha abból 5 kicsi -, Jamie mindig igyekezett a nagycsaládos élet pozitív oldalát is megmutatni.

A kicsik nem kevés feladatot adnak a szülőknek. Ráadásul huncutságért egyiküknek sem kell a szomszédba mennie.

Ma már túl vannak a kisbabás lét megpróbáltatásain, Lily, Violet, Daisy, Logan és Lincoln elmúltak 5 évesek. A szülők pedig kíváncsian várják, milyen új kalandokat hoz számukra a jövő.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Nézz meg még több cuki ikres fotót!

Az ikrek nem is tudják, milyen az, ha valakinek nincs testvére, hiszen fogantatásuk pillanata óta szoros kötelék fűzi őket egy önmagukhoz sokszor a megszólalásig hasonlító emberkéhez. Mindezt jól szemléltetik a következő ultrahangfelvételek.

(Képek: Getty Images Hungary, Facebook) 

Ezt is szeretjük