Ezt csinálja az ikerpár éjszaka a gyerekszobában - Vicces felvételt rögzített a bébiőr

A szülők azt hitték, az ikrek alszanak. De nem.

Az ikrek vicces videója
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Ikernek lenni különleges dolog: képzeld csak el, hogy már a fogantatás pillanatától kezdve melletted van a testvéred, akivel osztozni kell az anyaméhen, majd a szülők figyelmén, cserébe viszont sosem vagy egyedül.

Az ikrek számára az egész gyerekkor úgy telik el, hogy van mellettük valaki, aki nemcsak külsőleg hasonlít rájuk, de szavak nélkül is értik egymást. Valaki, akivel mindig össze lehet kacsintani, és szívesen követnek el közös csínyeket. Akár az éjszaka közepén is.

Az ikrek vicces videója

Vannak napok, amikor a szülő már délután háromkor az esti lefekvés idejét várja. Ikergyerekek esetében ez az érzés talán még ismerősebb lehet. Aztán amikor este elaludtak a gyerekek, a szülő mindig reménykedve gondol arra, hogy talán végre lesz egy pár órányi nyugalom. Az alábbi videóból azonban látható, olykor megesik, hogy a gyerekszoba ajtaja hiába van csukva, nem biztos, valóban alvás zajlik mögötte.

A fenti vicces videót cikkünk írásakor 175 ezren látták. Elképesztő, hogy az ikerpár az éjszaka közepén milyen összerendezetten dolgozik azon, hogy a szobában fellelhető párnákat kupacokba rendezzék, meghempergőzzenek benne, majd azokat módszeresen átpakolják a gyerekszoba egy másik pontjára. Kicsit üldögélnek a kanapén is, a rácsos ágyakból pedig könnyedén mászkálnak ki és be. A szülők hiába jönnek be, pakolnak el és teszik vissza a gyerekeket az ágyba, ahogy kimennek a szobából, az ikrek mutatványai kezdődnek elölről.

A cikk az ajánló után folytatódik

Mikor érdemes lecserélni a rácsos ágyat?

Amint a gyerek kinő a csecsemőkorból, sok szülő fejében megfordul a kérdés, hogy vajon érdemes-e új ágyat venni a kicsinek. Természetesen nincs fix életkorhoz kötve, hogy mikor kell a rácsos ágyat leesésgátlósra cserélni, hiszen ez sok mindentől függ. Egyrészt befolyásolja, mekkora a babaágy: a 120x60 centimétereset nyilvánvalóan hamarabb kinövi a gyerek, mint a 140X70 centimétereset. Függ attól is, hogy a gyerek mennyire érzi magát korlátozva benne: ha olyan a kiságy, amiben van két kivehető rács, hogy a gyerek szabadon közlekedhessen, akkor egy darabig még bőven jó lehet a totyogós számára. Megesik, hogy azért kerül sor a váltásra, mert a kicsi alvás közben rendszeresen beleütközik, esetleg beakad a rácsokba, amire persze felébred. A fenti videóból leszűrhető tanulság, hogy ha a gyerek már át tud mászni a rácsokon, akkor is ideje lecserélni a kiságyat. Bár az ikerpár meglepően ügyesen közlekedett ki-be az ágyból, azért alapvetően balesetveszélyes helyzetet teremt.

Elveszett ikertestvér

Sokak számára a gyászfolyamat részét jelenti, és erőt ad, ha nem kell titokban tartania magzata elvesztését. Így volt ezzel az amerikai Heather Bowman is.

Elvesztette egyik ikerbabáját, szívszorító képpel emlékezett meg róla az édesanya

Az ikerpár egyik tagja még a méhen belül meghalt, az újszülöttfotózáson így emlékeztek meg róla.

Elolvasom

(Borító- és ajánlókép: Getty Images.)

Ezt is szeretjük