Csak 288 ilyen gyereket ismer a tudomány: az egypetéjű négyesiker-fiúk természetes úton fogantak

Mintha káprázna a szemed, ahogy a fotóikat nézed.

negyesikrek-themarrthemerrier
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Chris és Jenny Marr 34 évesek voltak, amikor úgy döntöttek, ideje családot alapítaniuk. Nem terveztek nagy családot, mindketten egykék voltak, boldogok lettek volna egyetlen babával is. A sors azonban máshogy alakította az életüket.

Jenny természetes úton esett teherbe, és mivel egyikük családjában sem volt korábban ikerterhesség, nem voltak felkészülve arra, amit az első ultrahangon láttak.

Egypetéjű négyesiker-fiúk

Jenny és Chris a 10. terhességi héten mentek először ultrahangvizsgálatra. Amikor megtudták, hogy nem egy, hanem több baba is van odabent, a férj falfehér lett, majd elájult - pedig ekkor még "csak" három embriót látott a szonográfus a képernyőn. A negyedik babára csak a következő vizsgálaton derült fény.

Később kiderült, hogy nem csupán természetes úton fogant négyes ikrek, de egypetéjű négyes ikrek, ami annyira ritka, hogy mindössze 72 esetet - vagyis összesen 288 embert - jegyeztek fel az orvosi szakirodalomban. A lehetőségekhez képest problémamentes terhesség után kis súllyal, de egészségesen született meg a négy Marr baba.

A fiúk természetesen még hosszú heteket töltöttek a koraszülöttosztályon. Nehezítő tényező volt, hogy 2020. március 15-én - a terhesség 28. hetében - érkeztek, épp a Covid miatti első lezárásokkal egy időben, ami egy plusz aggodalomra adott okot.

A kicsik négy hasonló csengésű keresztnevet kaptak szüleiktől: Harrison, Hardy, Henry és Hudson. Az édesanya, Jenny Marr a várandósság óta themarrthemerrier nevű Instagram-oldalán osztja meg a kicsikkel kapcsolatos élményeit.

Egypetéjű négyes ikrek akkor születhetnek, ha a megtermékenyített petesejt kettéválik, majd minkét sejt újra kettéválik. Hogy ez megtörténjen, arra természetes körülmények között nagyjából 1 a 15 millióhoz az esély.

Harrison, Hardy, Henry és Hudson ma már erős, egészséges, rosszcsont háromévesek, akik a sok munka és teendő mellett rengeteg örömet is okoznak a szüleiknek.

Nézz meg még több cuki ikres fotót!

Az ikrek nem is tudják, milyen az, ha valakinek nincs testvére, hiszen fogantatásuk pillanata óta szoros kötelék fűzi őket egy önmagukhoz sokszor a megszólalásig hasonlító emberkéhez. Mindezt jól szemléltetik a következő ultrahangfelvételek.

Képek forrása: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük