"Sokkot kaptam az ultrahangon" 6 hónapos ikerfiai mellett újra ikrekkel esett teherbe a fiatal édesanya

14 hónap alatt kétszer szült ikreket Britney Alba.

britney-alba-ikrek-cover-2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Britney Alba ma is tisztán emlékszik arra a napra, amikor férjével, Frenkie-vel megtudták a hírt: újra ikreket várnak. Ikerfiaik alig hat hónaposak múltak akkor.

A féléves Luka és Levi egypetéjűek voltak, ám a méhében növekvő kislányokról hamar kiderült, hogy még az egypetéjű ikrek között is különlegesnek számítanak.

14 hónap alatt kétszer szült ikreket

Az első ikerterhessége során a babák egy méhlepényen osztoztak, de külön magzatburokban éltek. A második ikerterhességről azonban megtudták, hogy úgynevezett „mono-mono” - monoamniotikus-monokorionikus - ikreket várnak. Ez az állapot még az egypetéjű ikrek között is ritkának számít: ilyenkor a babák nemcsak közös méhlepényen, de közös magzatburkon is osztoznak. Statisztikák szerint minden tízezredik ikerterhességre jut egy ilyen. Britney Alba és férje babái, Lydia és Lynlee tehát rendkívül különlegesnek számítottak ebből a szempontból.

- Nem mondhatnám, hogy Frenkie és én próbálkoztunk, de egyszerűen megtörtént. Az első ultrahangon a férjem még viccelődött: "Biztos benne, hogy nem kettő?" A szonográfus pedig újra ellenőrizte, és kiderült, hogy van egy második szívhang is. Sokkot kaptam az ultrahangon - nyilatkozta a 27 éves édesanya a Good Morning Americának.

„Mono-mono” ikerterhesség

Amellett, hogy ritka, a „mono-mono” ikerterhesség komoly rizikót jelent. Mivel Lydia és Lynlee közös magzatburokban voltak, megnőtt a kockázata a véráramlási zavaroknak, illetve annak, hogy a köldökzsinór összegabalyodik. Az édesanyának ezért a terhesség 25. hetében be kellett feküdnie a kórházba, és a lányok születéséig több mint 50 napot töltött bent.

A cikk az ajánló után folytatódik

Lydia és Lynlee végül a várandósság hetedik hónapjában, 2022. októberében születtek, és még hat hétig kórházban kellett maradniuk. A lányok szerencsére egészségesek, és szépen fejlődnek. Az alig 14 hónap alatt hattagúra bővült család persze nem kis feladatot jelent a szülők számára, de erről az édesapa, Frenkie csak így nyilatkozott:

- Az életünk nagyon rövid időn belül óriási és szinte drámai fordulatot vett. De a sok nehézség ellenére a négy ikergyerekünk hatalmas áldást jelent számunkra. Kíváncsian várjuk, mit hoz a jövő Lukával, Levivel, Lydiával és Lynlee-vel.

Az élet négyes ikrekkel

A Szafranski házaspár hároméves kislányuk mellé egy kislány és három fiú érkezett még: Emery, Damon, Gideon és Theo.

Borítókép: University of Alabama at Birmingham

Ezt is szeretjük