Keresed a kedvenc hangszeredet, nem tudod, melyik sport illik hozzád? Ezen a rendezvényen segítenek megtalálni
Idén ismét megrendezésre kerül a Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó rendezvénye, ahová a kicsiket és a nagyokat egyaránt várják.

GettyImages-1307066043
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Kőbányán minden évben megrendezett, méltán népszerű és országos szinten közkedvelt szabadidős sporteseményt sem kímélte a világjárvány, így két évig sajnos nélkülöznünk kellett azt. De idén végre megrendezésre kerül a Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó, mely izgalmas programokkal, rengeteg sportággal és immár hagyományos módon Zeneligettel is várja az érdeklődőket.

Most újra lehetőség nyílt a nagyközönség elé tárni azt a sportági és zenei palettát, mely során minden kis- és nagy gyermek, sportos és kevésbé sportos felnőtt, fiatal és idős egyaránt megtalálhatja a számára legmegfelelőbb mozgásformát és/vagy hangszert. A rendezvény 0-99 éves korig fogadja mindazokat, akik belekóstolnának a sportok és hangszerek világába. 

A Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó rendezvény

Az időpont 2021. szeptember 10-11. Szeptember 10-én, pénteken az intézményeké a főszerep, ahová az óvodai és iskolai csoportokat várják, szeptember 11-én, szombaton pedig a családokra helyezik a hangsúlyt. A helyszín változatlanul a Merkapt Sportközpont, mely árnyas ősfáival, megújult medencével és kellemes környezettel várja vendégeit jól megközelíthető helyen, ingyenes parkolási lehetőséggel.  

sport gyerek

A rendkívül sikeres tokiói olimpiai szereplés után számos olimpikonnal futhatnak össze a vendégek a helyszínen. A cél az, hogy minél több olimpiai bajnokot, dobogós vagy pontszerző helyen végzett magyar sportolót, a magyar küldöttség minél több tagját a rendezvényre csábítsák, hiszen nincs is annál nagyobb motiváció, inspiráció, mikor a jövő nemzedéke igazi példaképekkel, bajnokokkal, élsportolókkal találkozhat.

A korábbi évekhez hasonlóan a sportági helyszíneken minden sportágat szakképzett edzők segítségével lehet kipróbálni, valamint a Zeneligetben is profi oktatók várják a hangszerek iránt érdeklődőket. Az edzők és oktatók segítenek kiválasztani a legmegfelelőbb sportágat, legyen az egyéni vagy csapat-, technikai vagy küzdő, labdás vagy táncos mozgásforma. A színpadi programokban sem lesz hiány idén sem, egymást követik majd a bemutatók és nyílt edzések. Az őszi Nagy Sportágválasztón már biztosan mindenki kipróbálhatja többek között az airsoftot, a capoeirát, a jégkorongot, a hegyikerékpárt, a kézilabdát, a muaythait, a sportlövészetet, a teniszt és a zumbát is. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A hatalmas fák árnyékában, kellemes környezetben kóstolhatnak bele a zene világába gyermekek és felnőttek egyaránt a Zeneligetben. Itt szintén szakképzett oktatók mutatják be egy-egy ismert vagy kevésbé ismert hangszer történetét, működését, legérdekesebb és legfontosabb jellemzőit. 

A belépés feltételei

A Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztóra szeptember 10-11-én (péntek-szombat) kerül sor a Merkapt Sportközpontban (Budapest, X. kerület, Maglódi út 12/a) 9:00 és 17:00 óra között. 

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Regisztrálni a Sportágválasztó weboldalán van lehetőség, ahol minden fontos információt megtalálhatnak az eseménnyel kapcsolatban!

A szervezők a legkisebbektől a legidősebbekig minden érdeklődőt szeretettel várnak. Hiszen a sportot sosem lehet elég korán elkezdeni - és sosem késő újrakezdeni! 

Honlap: https://www.sportagvalaszto.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/sportagvalaszto/

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/511169853495096/

Mit egyen a gyerek, ha sportol?

Az erőnléthez, az izmok fejlődéséhez fontos tápanyagok forrásai ezek az ételek.

(Cikken belüli képek forrása: sportagvalaszto.hu, Getty Images Hungary, borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük