Ingyenes családi program hó végére: ez vár most szombaton az Aquincumi Múzeumban

Szuper ingyenes program várja a családokat hétvégén! Kevesen ismerik ezt a lehetőséget.

GettyImages-814962798
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kinti hőmérséklet lassan melegedik, közeledik a tavasz, de az idő még sokszor szeles. Ilyenkor nehéz eldönteni, hogy mi legyen a hétvégi családi program kisebb vagy nagyobb gyerekkel.

Egy mozi vagy bábelőadás fizikailag nem túlságosan mozgalmas, egy többórás kiránduláshoz pedig még sokan fázósak ilyenkor. Érdemes észben tartani, hogy számos fővárosi múzeum biztosít a családok számára a hónap bizonyos napján ingyenes látogatási lehetőséget.

Ingyenes múzeumi hétvégék

Sokan a hó végén már nem szívesen adnak ki pénzt játszóházra vagy akár más fizetős családi programra, és bár a múzeumlátogatás elsőre talán nem tűnik inspiráló ötletnek, biztos, hogy találtok olyan kiállítást, amit a kicsik is érdeklődéssel néznek végig. A kedvezmény jellemzően csak az állandó kiállításokra vonatkozik, az időszakosakra nem.

Aquincumi Múzeum - minden hónap utolsó szombatján

Az Aquincumi Múzeum és Régészeti parknak a III. kerületi Szentendrei út ad otthont. Minden hónap utolsó szombatján ingyenesen léphetnek be 26. évét be nem töltött személyek, illetve 18 év alatti gyerekek és az őt kísérő két közeli hozzátartozó. A Róma Aquincumban című állandó kiállításuk során megnézhetitek a világhírű aquincumi orgonát, melynek maradványai éppen annak az épületnek az alapozási munkálatai során kerültek elő 1931-ben, aminek falai között most együtt láthatók az orgona alkatrészei, a szerkezetéről készült rekonstrukció és a megszólaltatható rekonstrukció. Az Aquincumi Látványraktár című kiállításuk pedig mintegy 1400 műtárgyon keresztül mutatja be Budapest múltját az őskortól a népvándorlás koráig. Bővebb információkat az Aquincumi Múzeum honlapján találsz.

Magyar Földrajzi Múzeum - minden hónap első hétvégéje

Minden hónap első hétvégéjén ingyenesen léphet be a Magyar Földrajzi Múzeumba 26. évét be nem töltött személy, illetve 18 év alatti gyerekek és az őt kísérő két közeli hozzátartozó. Az érdi múzeum Magyar utazók, földrajzi felfedezők című kiállításán közel hetven magyar utazó - többek között Cholnoky Jenő, Almásy László, Kőrösi Csoma Sándor - életútját ismerhetitek meg. De a Kárpát-medence tudományos feltárói című kiállítás is izgalmasnak ígérkezik. További infókat a Magyar Földrajzi Múzeum honlapján találsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Magyar Természettudományi Múzeum - minden hónap első vasárnapja

A dinómániás kicsiket és szüleiket minden hónap első vasárnapján várja ingyenes belépési lehetőséggel a VIII. kerületi Magyar Természettudományi Múzeum. A dinoszauruszok mellett sokat tanulhattok ásványokról, kőzetekről, drágakövekről, illetve a korallzátonyok csodálatos élővilágáról. További részleteket a Magyar Természettudományi Múzeum honlapján találsz.

További ingyenes múzeumi családi napok

Eldugott, nyugodt helyek Budapesten

Budapest számos idilli helyszínt kínál a megpihenni, feltöltődni vágyóknak a városban, mégis távol annak nagy zajától.

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük