Nem tudsz elhelyezkedni azért, mert kisgyereked van?
Itt kaphatsz segítséget
Ingyenes képzés és tréning, munkaerő-közvetítés.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Nagy sikerrel zajlott le a Munka kisgyermekkel - MuKi - program második szakmai kerekasztala és mini-állásbörzéje 2013. április 23-án a Budapesti Művelődési Központban.  A nap célja az volt, hogy testközelbe hozza a munkát kereső kisgyermekes szülőket és a munkát kínáló cégeket.

A szakmai kerekasztal arra adott lehetőséget, hogy a szülők felvessék az elhelyezkedéssel kapcsolatos problémáikat és kérdezzenek a résztvevő cégektől, illetve a meghívott szakértőktől, az állásbörzén pedig a szülők személyesen beszélhették át a cégekkel a kínált pozíciók részleteit.

Munka kisgyermekkel program

A Munka kisgyermekkel program az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával a TÁMOP 1. prioritás keretében valósul meg.

A projekt célja visszaintegrálni a kisgyermekes szülőket a munka világába, illetve segíteni a cégeknek az atipikus foglalkoztatási formák alkalmazásában.

A projekt az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. irányításával, az IFKA, a Victum Képzési Központ, illetve az Artima Szervezetfeljesztő és Tanácsadó Kft. konzorciumi partnerségében valósul meg.

Ingyenes képzés és tréning

A kétéves program során egyrészt 160 kiválasztott szülő részesül ingyenes képzésekben és személyiségfejlesztő tréningekben, hogy utána könnyebben illeszkedjen majd vissza a munka világába, másrészt 60 cégnek biztosítanak - szintén ingyen - atipikus foglalkoztatással kapcsolatos érzékenyítő tréningeket, illetve folyamatos tanácsadást.

Munkaközvetítés

A program fő tevékenysége a munkaközvetítés, amelynek során a MuKi általa felmért, már konkrét munkaerő-piaci profillal rendelkező kisgyermekes szülőket közvetít a programban résztvevő cégeknek. A foglalkoztatásbővítési tevékenységet tematikus rendezvények - szakmai kerekasztalok és nyílt napok - kísérik, melyek segítségével lehetőség nyílik a munkáltatói és munkavállalói oldal, illetve a témában érintett szakmai szervezetek közötti párbeszéd kialakítására és a kapcsolatteremtésre. Az eseményekre olyan szakembereket, illetve cégvezetőket is hívunk, akik jártasak az atipikus foglalkoztatásban vagy a gyesről, gyedről visszatérő szülők alkalmazásában, és a résztvevőknek jó gyakorlatokat tudnak bemutatni.

A programhoz eddig mintegy 70 cég csatlakozott, kis- és nagyvállalatok egyaránt. Szülői oldalról a MuKi mintegy kettőszáz szerződött és felmért szülőt, valamint további több mint hatszáz érdeklődőt, illetve csatlakozni szándékozó kisgyermekest számlál.

Atipikus foglalkoztatás

A mai gazdasági helyzetben kifejezetten célszerű lehet az atipikus foglalkoztatási formák, mint például távmunka alkalmazása, hiszen jelentősen költségcsökkenés érhető el vele, megspóroltató például a rezsi, az iroda bérleti díja, vagy az alkalmazott közlekedésének térítése. A távmunka megfelelő körülményeinek kialakításáról Lukenics Viktor, az IGS Informatika igazgatója beszélt. Az ügyvezető felhívta a figyelmet arra, hogy a távmunkát a cégek gyakran - az ő szemszögükből teljesen jogosan - fenntartásokkal kezelik: megkérdőjelezik az üzleti adatok megfelelő védelmét, a munka eredményességét és hatékonyságát, illetve a munkavégzés ellenőrizhetőségét.

- Mindez az irodán kívüli munkavégzés szabály- és keretrendszerének kialakításával védhető ki. A kisgyerekes szülők ennek ismeretében be tudják mutatni a megfelelően kezelt és ellenőrzött távmunka lehetőségének előnyeit akár egy állásinterjún is - fejtette ki.

Itt van el nyugton a gyerek

Még ha otthon is vagy, szükséged lehet egy kis saját időre. Így alakítsd ki a játszósarkot csemetédnek - mindkettőtök érdekében.

Ide fordulj segítségért

Németh Sarolta, a projekt kommunikációs vezetője a program végén elmondta:

- Minden dolgozni vágyó szülőt szeretettel várunk a programba - a most jelentkező szülők a Munka kisgyermekkel program munkaközvetítési szolgáltatásait, illetve a mentorálást fogják tudni igénybe venni. További cégek - mind kis, mind közép, mind nagyvállalatok - jelentkezését is szívesen fogadjuk.

További információkért érdemes felkeresned a Munka kisgyermekkel oldalt. A programra jelentkezni a jelentkezes@munkakisgyermekkel.hu e-mail címen tudsz. Céges csatlakozásra a connect@munkakisgyermekkel.hu e-mail címen van lehetőség.

Ezt is szeretjük