Úgy néz ki, mint az áfonya, de mérgező - 8 kerti növény, amit nem szabad megenni

Elég, ha egy percre magára hagyod a gyermeket, a baj rögtön bekövetkezhet.

GettyImages-698877456
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hosszú, forró nyarat hamarosan felváltja a kellemes ősz, a túrázások, kirándulások időszaka. Az ösvények, parkok, erdők különböző színekben pompáznak, de a kert is tele lehet díszes ültetvényekkel, és kóstolásra csábító, bogyós, ám mérgező termésekkel is.

Bármennyire is kívánatosak a bokrokról lelógó fürtök, mivel színesek és szépek, a gyerekek kedvet érezhetnek a megkóstolásukra, főként, ha már korábban fogyasztottak a szüleikkel együtt kinézetre hasonló bogyós gyümölcsöket.

Mérgező bogyós termések

A kintlétnek - főként kisebb gyermek esetén - megvannak a maga veszélyei, hiszen ha a szülő csupán pár másodpercre is másfelé figyel, az éhes kisgyermek bármikor lecsipegethet a mérgező bogyókból, hogy megkóstolja azokat.

GettyImages-837317984

A mérgezés jelei

Amennyiben a kertből, parkból, erdőből visszatérve az alábbi jeleket tapasztalod a gyermeken, esélyes, hogy fogyasztott belőlük. Egyes termések igen mérgezőek, ezért pár darab is életveszélyt jelenthet egy kisgyerek számára. Ha fennáll az esélye, hogy valamilyen bogyóból evett, azonnal mentőt kell hívni. 

  • Hirtelen állapotváltozás - az addig jókedvű gyerek hangulata megváltozik
  • Hányás, hasmenés
  • Görcsök
  • Sápadtság, izzadás, arcpír
  • Súlyosabb esetben eszméletvesztés.

Borító-és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük