Szülés Magyarországon 2023-ban: 800 ezertől indulnak a magánkórházi árak

Mutatjuk a legolcsóbb és a legdrágább magánkórházi tarifákat.

Magánkórház szülés 2023
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szülészet az egészségügyi ellátásnak egy olyan területe, melynél rendkívüli jelentőséggel bír, hogy a páciens biztonságban érzi-e magát. Ha az édesanya nem találja megfelelőnek a körülményeket és az őt kezelő szakembereket, az növeli a komplikációk kialakulásának esélyét.

Épp ezért nem meglepő, hogy a 2021-ben bevezetett törvényi rendelkezés - mely megtiltotta az orvos- és szülésznőválasztást - után megnőtt az érdeklődés az állami kórházakon kívüli lehetőségek iránt. Az otthon szülés mellett a magánkórházi szülés jelentheti az alternatívát, azonban ez egyáltalán nem olcsó mulatság. Alábbi cikkünkben összevetettük a hazai magánkórházak szülészeti alapcsomagjainak árait.

Duna Medical Center – 795 000 Ft

A Duna Medical Centernek a IX. kerületi Lechner Ödön fasor ad otthont, a kórház szülészeti központja 2021. szeptember 1-jén nyílt meg. Alap szülészeti csomagjuk 795 000 forintba kerül, mely tartalmazza többek között a 40. heti szakorvosi vizsgálatot, ultrahangot, CTG-t, valamint az ügyeletes orvosnál és szülésznőnél történő szülést is. Az ár magában foglalja az esetleges császármetszés költségét, valamint az újszülött első napokban történő vizsgálatait, oltásait, szoptatási tanácsadását is. A kórház szülészeti csomagjai közötti különbségeket a Duna Medical Center honlapjára kattintva tekintheted meg.  

Medicover Szülészet - 800 000 Ft

A Medicover szülészetét a XIII. kerületi Váci úton találhatod meg. Az alapnak számító Excellence szülési csomagjuk 800 000 forintba kerül, mely tartalmazza többek között a szülést megelőző négy CTG-vizsgálatot, illetve a természetes vagy császáros szülést az ügyeletes orvosnál. Magában foglalja az újszülött első napjaiban történő kötelező vizsgálatokat, a BCG-oltást, szoptatási tanácsadást, illetve a szülést követően két kórházban töltött éjszakát - kapacitás függvényében egyágyas szobában. További infókat a kórház honlapján találhatsz.

TritonLife Róbert Magánkórház - 890 000 Ft

A TritonLife Róbert Magánkórháznak a XIII. kerületi Lehel utca ad otthont. Az alap szülészeti csomagnak számító "arany" csomagjuk 890 000 forintba kerül, melyben benne van a szülésfelkészítő tanfolyam, az ügyeletes orvosnál és szülésznőnél történő szülés, illetve a kétágyas szobában történő elhelyezés. Ezenkívül tartalmaz szülést követő pszichológiai konzultációt is, a szoptatási tanácsadás azonban nincs benne az árban. Keresd fel a TritonLife Róbert Magánkórház honlapját további részletekért és a különböző csomagajánlatokért.

Maternity – 1 330 000 Ft

A Maternity Kórházat a XII. kerületi Királyhágó téren találod - szegedi intézményükben szülészet nincs, csak várandósgondozást végeznek. A kórház alap szülészeti csomagjának ára 2023. április 1-jétől emelkedik: 1 330 000 forint lesz. Ebben az árban benne van a választott orvos - Maternity orvosai közül -, azonban a szülésznőválasztás nincs, ez plusz 140 000 forint ellenében lehetséges. Tartalmazza a szoptatási tanácsadást, illetve császármetszés esetén egy alkalom gyógytornát. A szülést követően két éjszakát lehet tölteni családi szobában - ahol bent alhat az édesapa vagy a nagymama. További infókat a kórház honlapján találsz. 

Da Vinci Magánklinika – 1 500 000 Ft

Az impozáns Da Vinci Magánklinika Pécsen, a Mecsek ölelésében helyezkedik el. A kórház szülészeti csomagja 1 500 000 forintba kerül, mely azonban csak természetes, hüvelyi úton történő szülésre vonatkozik. Császármetszés esetében 1 750 000 forinttal számolhat a család. Az ár nem tartalmazza az NST-vizsgálatok költségeit - melyek alkalmanként plusz 11 000 forintba kerülnek -, de a többi kórházhoz hasonlóan benne van a szülést követően két kórházban töltött éjszaka - ahol az édesapa is jelen lehet. A kórház honlapjára kattintva többet is megtudhatsz. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Létezik ideális mennyiségű képernyőidő? Kétéves koráig ne is lásson okoseszközt a gyerek? Káros lehet a Mancs őrjárat? Mennyire egészségtelen alkalmazáson követni a gyerek lokációját? Hasznosak a szülőifelügyelet-alkalmazások? Melyek a dopamintúltengés jelei? Az online bullying kérdésköre: mi a különbség a vélemény, a kritika és a bántás közt? A Dilemma első évadának utolsó epizódjában többek között a fenti kérdésekre kereste a választ Mészégető Marcsi, a Hello Szülő főszerkesztője, Horváth Eszter, a Femina újságírója, valamint Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

Dr. Rose Magánkórház - 1 900 000 Ft

A Dr. Rose Magánkórházat az V. kerületi Széchenyi téren találhatod meg. Az intézményben kétféle szülészeti csomag van: a sima szülészeti csomag 1 900 000 forintba kerül, míg ikerszülés esetén 2 500 000 forintot kell fizetnie a családnak. Az ár tartalmazza a hüvelyi vagy császáros szülést, a taxival történő kórházba, majd hazaszállítást - 40 km-es körzetben -, az egyágyas családi szobában történő elhelyezést, emellett az újszülött kötelező vizsgálatait, oltását. A költségben benne van a szoptatási tanácsadás és a szülést követő 6. heti nőgyógyászati kontrollvizsgálat. További infókat a kórház honlapján találhatsz.

Díjnyertes szülésfotók

A szülés nem éppen olyan, mint az amerikai filmekben látható. Az alábbi, díjnyertes képek jóval őszintébben mesélnek a szülés természetéről.

Elképesztő erejű fotók a születés csodájáról: 2022 díjnyertes szülésfotóit mutatjuk

Nézegess képeket!

Elolvasom

 Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük