Építi a gyerek önbizalmát, fejleszti és szórakoztatja - Kipróbáltuk a LEGO legújabb dobását
Az első LEGO VIDIYO termékek 2021. március 1-jétől lesznek elérhetők hazánkban.

Lake.png
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A LEGO kocka megunhatatlan és örök kedvenc, ami kikapcsolódásra és szórakozásra alkalmas, de fejlesztő hatással is bír. A gyerkőcök az apró darabok segítségével megtanulnak térben tervezni és kreatívan gondolkodni, miközben fejlődnek a finommotorikus képességeik is.

A színes építőkockák és a minifigurák minden generációt képesek játékra invitálni, a mai fiatalok pedig olyan elképesztő alkotásokat valósíthatnak meg, amelyekről mi gyerekkorunkban csak álmodni mertünk. A LEGO Csoport a 21. században sem tétlenkedik, és egy új dimenziót nyit a zenerajongó gyerekek számára: lehetővé teszi, hogy kibontakoztassák kreativitásukat, és jól szórakozzanak, miközben kihasználják a digitális tér adta lehetőségeket. 

Önkifejezési forma és kreatív időtöltés

A LEGO VIDIYO egy vadonatúj játék, ami LEGO kockákból, minifigurákból, zenéből és kiterjesztett valósággal működő applikációból áll, ezek ötvözésével megrendezhetik és megoszthatják saját videóklipjüket a digitális világban, miközben remekül szórakozhatnak. Az alkotási lehetőségek végtelen kombinációjáért a "BeatBits" elemek felelnek. Ezeknek köszönhetően az ifjú művészek kísérletezhetnek, megtalálhatják saját, egyedi stílusukat, és a speciális effektekkel életre kelthetik ezt videóklipjeikben.

LEGO BeatBits effekt

- Fontos számunkra, hogy támogassuk a jövő generációját abban, hogy kibontakoztassák képzelőerejüket, ezért egy tiszta vásznat kínálunk nekik, hogy kifejezhessék önmagukat - mondta Julia Goldin, a Lego Csoport marketingigazgatója. A kutatások szerint világszerte a szülők háromnegyede (79%) szeretné, ha gyereke magabiztosabb lenne kreativitás terén - ezért fejlesztettük ki a LEGO VIDIYO termékvonalat, amely pontosan ebben segít. Tudjuk, hogy a gyerekek folyamatosan feszegetik kreativitásuk határait, a játék pontosan erre ad a zenerajongóknak lehetőséget: a legóépítés és a videóklip-készítés élményén keresztül segít a gyerekeknek szabadjára engedni a kreativitásukat.

Hogyan működik?

A játéknak két fő komponense van. A kézzel fogható LEGO elemek valamint a telefonokra, tabletekre letöltött, kiterjesztett valósággal működő applikáció. A LEGO figurákat úgy alkották meg, hogy azok minél jobban felkeltsék a gyerekek figyelmét, hogy merészek, viccesek, élénk színűek, fiatalosak és modernek legyenek. A klip elkészítéséhez a gyerkőc választhat például táncoló unikornist, robotot, pomponlányt, de akár egy parti lámát is, amivel nagyon vicces, zenés koreográfiákat komponálhat.

A cikk az ajánló után folytatódik

Miután a gyerekek létrehozták és összerakták saját LEGO dobozukat és figurájukat, az applikáció segítségével beszkennelhetik azokat, így a LEGO boxuk immár a digitális térben él tovább. Az applikációban a figurák személyre szabhatóak, a gyerekek különböző ruhákba öltöztethetik fel, és más-más kiegészítőkkel ruházhatják fel azokat. A BeatBits elemek is az online térbe kerülnek, ahol különleges effektek formájában élednek újjá. A kis művészek így megnézhetik, hogy valósul meg az elképzelésük, amelyet a fekete-fehér villódzó effekttől kezdve a konfettiesőig vagy akár a röntgenképszerű megjelenésig számos izgalmas dologgal színesíthetnek. Hangeffekteket, például a DJ szkreccselését, egérhangot adhatnak hozzá, valamint szórakoztató trükkökkel és mozdulatokkal is kiegészíthetik, a breaktáncolástól kezdve a cápán való szörfözésig.

A LEGO figurák bárhol életre kelhetnek.
A LEGO figurák bárhol életre kelhetnek.

A figurák bárhol életre kelnek

A LEGO VIDIYO klipjei bárhol életre kelnek, lehet a parkban, a szobában, a kertben vagy akár egy LEGO kockákból álló építményben, ugyanakkor nem javasolt olyan helyen játszani, ami veszélyeztetné a gyermek és mások testi épségét. Az utcán menve vagy egy forgalmas kereszteződés nem a legjobb helyszín, erre az applikáció is gyakran figyelmezteti a használóját képek formájában, így a szülő meggyőződhet arról, hogy csemetéje biztonságos körülmények között játszik vele. Három másodpercig tart, míg a helyszínt beolvassa az applikáció, és már kezdődik is a produkció előkészítése. A gyerek választhat bandát és bandanevet a LEGO figuráinak.

Zene és vágás

A klip elkészítéséhez olyan különböző, világszerte ismert slágerekből válogathatnak, mint a Universal Music Group - UMG - ismert lemezcég által szerződtetett művészek híres művei. A mai slágerek mellett kortalan klasszikusok is rendelkezésre állnak, így a gyerkőcök ízlésüknek megfelelő zenei aláfestést választhatnak. 

LEGO VIDIYO

A 60 másodperces produkció során alakíthatják a táncmozdulatokat, a hang- és képeffekteket, amelyből aztán 5, 10, 15, vagy 20 másodperces kliprészletet vághatnak és megoszthatnak. Miután a klipet jóváhagyták, feltölthető az applikáció feedjébe. Azokat a tartalmakat, amelyben felismerhető személy, például egy gyerek szerepel a videóban, nem lehet feltölteni a feedbe, de az applikációban elmenthető a saját maguk vagy a családi és baráti kör szórakoztatására.

Dog.png

Biztonságos, ellenőrzött tartalmak

 A termék elsősorban 7-10 éves gyerekeknek szól, de a játékhoz szülői beleegyezés szükséges, továbbá az applikációba minden feltöltött tartalmat ellenőrizhetnek, így biztosak lehetnek afelől, hogy a gyermekeik egy biztonságos online környezetben élik meg kreativitásukat, és osztanak meg tartalmakat. Az első LEGO VIDIYO termékek 2021. március 1-jétől lesznek elérhetők hazánkban, és garantáltan remek szórakozást nyújtanak nem csak nekik, de az egész családnak.

Így növeld a gyerek IQ-ját pár egyszerű dologgal

Mutatjuk a legjobb IQ-fejlesztő játékokat bölcsődés kortól kisiskoláskorig.

Borító- és ajánlóképek: LEGO

Ezt is szeretjük