Szórakoztatja, fejleszti és rendre tanítja a gyereket: az új legóval órákig eljátszik majd
Egy népszerű játék, ahol a tárolódoboz is szerepet kap.

PH175114
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az IKEA of Sweden AB és a LEGO Csoport bemutatta együttműködésük régóta várt eredményét. A két márka összefogott, hogy BYGGLEK néven létrehozzon egy játékos tárolási megoldást. A LEGO* bütykökkel ellátott tárolódobozokból és a speciális LEGO kockakészletből álló új BYGGLEK kollekció célja, hogy játékra ösztönözzön, és szórakoztatóbbá tegye az otthoni tárolást. 

Azzal a szilárd meggyőződéssel, hogy a játék az otthonunkat és a világot is jobb hellyé teszi, az IKEA of Sweden AB és a LEGO Csoport nekifogott, hogy elhárítsa az akadályokat a játék útjából a hétköznapokban, ugyanakkor praktikus, mégis játékos élményt kínáljon, mely a gyerekeknek és a szülőknek egyformán örömet jelent. 

Egy tároló, ami önmagában szórakoztató

A játék a legintuitívabb és leghatékonyabb módja a gyerekek tanulásának és fejlődésének. A gyerekek és a felnőttek sokszor másképp tekintenek az otthoni játékra és a kreativitásra. A felnőttek gyakran igénylik a struktúrát és a rendszerezettséget, a gyerekek viszont stimuláló és kreatív környezetben érzik jól magukat, amelyben ösztönösen tudnak játszani, a játékot szüneteltetni, majd újra játszani.

PH175131

Játék közben a gyerekek kreatív környezetének rendberakásával és átalakításával nemcsak a gyerekek játékát zavarjuk meg, hanem kreatív önkifejezésüket és fejlődésüket is. Ezért olyan tárolási megoldás született, amely önmagában is szórakoztató játékélményt nyújt. Mivel a BYGGLEK dobozok teteje és elülső része LEGO bütykökkel van ellátva, a gyerekek az építéskor a tárolódobozokat is felhasználhatják. Alkotásaikat a dobozokban tárolhatják, illetve azok tetején rögzítve és láthatóvá téve gyönyörködhetnek is bennük. 

- Az IKEA-nál mindig is hittünk a játék erejében. A játék segítségével felfedezéseket teszünk, kísérletezünk, álmodozunk, és megismerjük a világot - mondja Andreas Fredriksson, az IKEA of Sweden tervezője.

A cikk az ajánló után folytatódik

- Ami a felnőtteknek gyakran rendetlenség, a gyerekeknek egy stimuláló, kreatív környezet, a BYGGLEK pedig éppen e két világ közti szakadékot segít áthidalni, hogy még több lehetőséget biztosítson a kreatív játékra az otthonokban, szerte a világon. Ráadásul a BYGGLEK kollekció kiválóan illik más IKEA termékekhez is, így a gyermekek kreativitásának eredménye egyúttal az otthonok szép és egyedülálló dekorációját is jelentik. 

A kreatív megoldásról Rasmus Buch Løgstrup, a LEGO Csoport tervezője így nyilatkozott: 

- A BYGGLEK több mint egy doboz. Sokkal inkább egy tároló és egy játék összekapcsolva. A BYGGLEK olyan termékskálát kínál a családok számára, amely segít helyet teremteni a mindennapi játékhoz - ezáltal ösztönzi a kreativitást, és még több közös szórakozást tesz lehetővé. Megoldást kínál a játékra, a csodás alkotások megjelenítésére, majd később azok folytatására, újraépítésére, átalakítására vagy valami egészen más építmény elkészítésére. A BYGGLEK a végtelen lehetőségekről szól, csakúgy mint a LEGO építőkocka-rendszer.

PH175135

A BYGGLEK termékcsalád négy különböző termékből áll: egy három kisebb dobozt tartalmazó készletből, két nagyobb dobozból, valamint egy készlet LEGO kockából, amelyekkel elkezdődhet az élményekkel teli játék. A BYGGLEK bármilyen már létező és a jövőben kapható LEGO elemmel kompatibilis, mivel a fedélen és az első részen lévő bütykök a LEGO játékrendszer részét képezik. A LEGO játékrendszerrel a gyerekek megépíthetik, majd később újraépíthetik a saját történeteiket - fejlesztve ezzel azokat az alapvető készségeket, melyek a 21. században is nélkülözhetetlenek. Reméljük, hogy a BYGGLEK termékekkel kibővíthetjük a LEGO játékélményt egy ugyanolyan szórakoztató, kreatív tárolási megoldással, amely praktikus és játékos is egyszerre.

PH175129

Mi is kipróbáltuk!

A LEGO és IKEA közösen megálmodott és létrehozott termékét kolléganőnk is kipróbálta.

- Szerintem a BYGGLEK kollekció egyik legnagyobb előnye, hogy ötéves kortól kicsik és nagyok is egyaránt játszhatnak vele. Nálunk egy olyan esti, családi program kerekedett belőle, amikor is órákon keresztül legóztunk, berendeztük a tárolódobozt, újabb és újabb formákat, figurákat raktunk ki, mindezt persze a kisfiunk élvezte a legjobban. A tárolódoboz rendkívül hasznos, hiszen akinek vannak gyerekei, tudja, mennyire zavaró tud lenni a rendetlenség, az állandóan elöl hagyott játékok sokasága. A legózás végén egyszerűen behelyeztük a darabkákat a tárolódobozba, így másnap is ugyanúgy tudtuk folytatni a játékot.

PH175136

A BYGGLEK kollekció értékesítése az IKEA meglévő kereskedelmi csatornáin keresztül történik október 1-től.

8 játék, ami fejleszti a gyerek szenzomotoros képességét

Olyan ötleteket mutatunk, amelyeket otthon a legegyszerűbb hozzávalókból is könnyen elkészíthetsz.

Borító-és ajánlóképek: fhcafe

Ezt is szeretjük